V Kidričevem za ekipne mladinske naslove

Fužinar Inter Diskont pri mladincih in Arrigoni pri mladinkah bosta v Kidričevem, kjer bo v soboto v organizaciji NTK Cirkovce potekalo letošnje ekipno državno prvenstvo, branila lanska naslova iz Izole. Tudi letos so Ravenčani prvi in po mnenju nekaterih tudi edini favoriti za prvo mesto, bolj napeto pa bo pri mladinkah, kjer je kar nekaj kandidatk za naslov državnih prvakinj.

Prvo mesto Aljaža Godca in drugo mesto Žige Kristijana Žigona na posamičnem državnem prvenstvu na Rakeku je dovolj veliko zagotovilo, da ravenski Fužinar Inter Diskont, vsaj na papirju, ne bi smel imeti večjih težav ob ubranitvi lanskoletnega naslova. Oba sta pri naslovu sodelovala že lani, ko je bil v ekipi še Leon Veronik. Vendar pa to ne pomeni, da se bodo preostale ekipe kar tako sprijaznile samo z bojem za drugo mesto. Skupaj jih bo v Kidričevem 17, od tega bosta Mengeš in Vesna nastopila z dvema ekipama, Savinja pa celo s tremi. Lani je bil drugi ŠD SU, tretja Savinja I in četrti Mengeš I, vse tri ekipe pa se tudi letos zagotovo niso odrekle boju za najvišja mesta.

Tudi pri mladinkah bo imel Fužinar Inter Diskont močno zasedbo v aktualni slovenski podprvakinji, Nuši Kadiš, Poloni Horvat in Niki Pandev, brez boja pa se naslovu ne bodo odrekle Izolčanke. Med devetimi prijavljenimi ekipami se z naslovom državnih prvakinj spogleduje tudi Letrika, ki ima v svojih vrstah Saro Tokić, kadetsko in mladinsko državno prvakinjo, in Evo Cerkvenič, odpisati pa ne gre niti Keme in morda še koga. V Izoli je bil kot rečeno prvi Arrigoni, drugi Mengeš in tretji Kajuh Slovan, ki pa letos ni med prijavljenimi.

SKUPINE MLADINCI:

A: B:
1. NTK Fužinar Inter Diskont 1. NTK Savinja I
2. NTK Vesna I 2. NTK Krka
3. NTK Xiom Muta 3. PPK Rakek
4. NTK Savinja II 4. NTK Maribor
5. 5.
   
C: D:
1. NTK Kema 1. ŠD SU
2. NTS Mengeš I 2. NTK Savinja III
3. NTD Kajuh Slovan 3. NTK Vesna II
4. NTK Gorica 4. NTS Mengeš II 
  5. NTK Arrigoni

 

SKUPINI MLADINKE:

A: B:
1. NTK Fužinar Inter Diskont 1. NTK Letrika
2. NTK Sobota                                                                       2. NTK Krka 
3. NTK Cirkovce 3. NTK Kema
4. NTS Mengeš 4. NTK Vesna
5. NTK Arrigoni  

 

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh