V Kidričevem najboljša Sara Tokić in Miha Podobnik

NTK Cirkovce je v športni dvorani Kidričevo priredil drugi letošnji odprti turnir republike Slovenije za mladince in mladinke. V odsotnosti obolelega Brina Vovka Petrovskega (Savinja), zmagovalca prvega turnirja v Ljubljani, je bil med mladinci najboljši Miha Podobnik (Logatec), ki je v finalu s 3:1 (8, 9, -7, 8) premagal Mihaela Kocjančiča (Kajuh Slovan). Med mladinkami je bila najboljša Sara Tokić (Letrika), ki na prvem turnirju ni igrala, v finalu pa je prav tako s 3:1 (8, 11, -4, 9) boljša od Enye Moltara (Kajuh Slovan).

Podobnik v finalu boljši od Kocjančiča

Pred dobrim mesecem dni je v športnem centru na Dolgem mostu v Ljubljani, organizator je bil NTK Vesna, slavil Brin Vovk Petrovski, ki je v finalu po izenačenem obračunu premagal Mihaela Kocjančiča s 3:2. Žal je v teh dneh Brin Vovk Petrovski v karanteni, tako da ni mogel braniti zmage iz Ljubljane, manjkal pa je tudi Žiga Kristijan Žigon (Inter Diskont). Njuno odsotnost je na najboljši možni način izkoristil Miha Podobnik, ki je v Ljubljani v četrtfinalu premagal prav Žigona, v polfinalu pa ga je zaustavil Mihael Kocjančič, ki je bil v Kidričevem, v odsotnosti Vovka Petrovskega postavljen za prvega nosilca.

V konkurenci kar 72 igralcev je Kocjančič spet prišel do finala. Na poti do njega je po treh zmagah v predtekmovanju, potem ko je bil v prvem krogu prost, v drugem premagal Alina Lesnika (Muta), v osmini finala Marka Dimnika (Vesna), v četrtfinalu s 3:2 Luko Stražišarja (Rakek) in v polfinalu Aljaža Fortuno (Vesna) s 3:1. Tudi Miha Podobnik v predtekmovanju ni izgubil dvoboja, v finalni skupini pa je bil najprej boljši od Teja Zupaneca (Savinja), v osmini finala je premagal Blaža Lapajneta (Muta), v četrtfinalu Jureta Smodiša (Kema) in v polfinalu še Matica Čoparja (Savinja). Najboljši slovenski kadet je dobro formo ohranil tudi v finalu, kjer je bil v napetem dvoboju boljši od Mihaela Kocjančiča, ki se je tako še drugič zaporedoma moral zadovoljiti z drugim mestom. Tretja sta bila Aljaž Fortuna in Matic Čopar (Savinja).

Tokićeva opravičila vlogo favoritinje

Tudi med mladinkami, nastopilo je 32 igralk, je slavila aktualna kadetska in mladinska državna prvakinja, Sara Tokić, ki je prvi turnir zaradi nastopa na evropskem kadetskem TOP 10 v francoskem Angersu. V Kidričevem je brez izgubljenega niza osvojila prvo mesto v svoji predtekmovalni skupini, tako kot tudi druga finalistka, Enya Moltara. Nekaj lažjo pot do finala je imela Moltara, ki je bila četrto postavljena nosilka. Še največ težav ji je povzročila Lana Slatinšek, državna prvakinja pri mlajših kadetinjah, ki ji je odvzela en niz, dva pa sta se končala na razliko. V četrtfinalu je Moltara prepričljivo ugnala Uršo Rozman (Vesna), v polfinalu pa je Nuši Kadiš (Inter Diskont) vrnila za poraz v finalu prvega odprtega turnirja za mladince in mladinke v Ljubljani, ko je Ravenčanka zmagala s 3:1. Tokrat je bila s 3:0 boljša Ljubljančanka.

Sara Tokić je bila v velikih težavah v polfinalnem obračunu s Polono Horvat (Inter Diskont), ki se je končal šele v petem nizu. Pred tem je Tokićeva vodila že z 2:9 v nizih, vendar je Horvatova izid izenačila, v petem pa je bilo 11:7 za igralko Letrike, ki je v osmini finala bila boljša od Layle Turk (Arrigoni) in v četrtfinalu od Blažke Harkai (Kema). Oba dvoboja je dobila s 3:0. Tudi finalni obračun je bil zanimiv in kakovosten, večjo zbranost pa je pokazala Tokićeva, ki je tudi opravičila vlogo prve favoritinje, medtem ko je Moltara, tako kot njen klubski soigralec, še drugič bila druga. Tretje mesto sta osvojili Polona Horvat in Nuša Kadiš.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh