V Izoli za ekipne državne naslove

V športni dvorani OŠ Livada v Izoli bo v soboto in nedeljo potekalo ekipno državno prvenstvo za mladince in mladinke. Naslov državnih prvakov bosta branili ekipi Savinja ZIT med mladinci in Fužinar Inter Diskont pri mladinkah.

Mladinci so minulo nedeljo imele kvalifikacijske turnirje za uvrstitev na zaključni turnir. Prijavljeno je bilo 20 ekip, na štirih kvalifikacijskih turnirjih pa so prva mesta osvojile ekipe Savinja ZIT I (Brin Vovk Petrovski, Miha Fatur, Matic Čopar, Lovro Šinkovec) v Vrtojbi, Kajuh-Slovan (Bor Brodnjak, Vid nared, Filip Mušić) v ljubljanski dvorani Kodeljevo, Savinja ZIT II (Miha Podobnik, Domen Hohnjec, Gašper Srebočan Čebela) na Ravnah na Koroškem ter v Zalogu Mengeš (Luka Jokić, Timotej Jerina, Nel Savšek Pintarič, Aljaž Škufca, Vid Kočar). Na zaključni turnir so se uvrstile še drugouvrščene ekipe; Vrtojba, ŠD SU, Fužinar Inter Diskont in Savinja Žalec I.

V skupini A bodo v Izoli igrali: Savinja ZIT I Fužinar Inter Diskont, Kajuh-Slovan in Savinja Žalec I, v skupini B pa Savinja ZIT II, ŠD SU, Mengeš in Vrtojba.

Ker se je za ekipno državno prvenstvo prijavilo le osem ekip, ni bilo kvalifikacij. V skupini A bodo ekipe Fužinar Inter Diskont, Arrigoni, Kema Murexin in NTK B2, v skupini B pa Kajuh-Slovan, Cirkovce, ŠD SU in Vesna.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh