V Izoli niso pozabili na Zdenka Švaba

Lani nas je marca v 60. letu starosti nepričakovano zapustil Zdenko Švab, dolga desetletja izjemno uspešni in povsod spoštovani trener NTK Arrigoni iz Izole. V njegov spomin bo izolski klub, 16. in 17. septembru priredil dva dogodka. Prvi bo namenjen mlajših kategorijam, drugi pa rekreativnemu turnirju.

Dolgoletno delo Zdenka Švaba je na Obali pustilo svoj pečat. V štirih desetletjih njegovega trenerskega delovanja je s svojimi igralci in igralkami osvojil preštevilne naslove državnih prvakov med posamezniki, dvojicami in med ekipami, saj so njegovi varovanci v nekaterih obdobjih v svojih starostnih kategorijah povsem prevladovali v Sloveniji in sestavljali okostje kadetskih in mladinskih reprezentanc, Erik in Lea Paulin pa sta bila dobitnika medalj tudi na evropskih mladinskih prvenstvih. Velika večina njegovih varovancev je tudi po zaslugi njegovega pozitivnega trenerskega pristopa, človeškega vzora in zgleda, doštudirala in se kot uspešne in zrele osebnosti vključila v poklicno in družbeno življenje.

Prvi Zdenkov memorial

Zdenkov memorial, kot so v NTK Arrigoni poimenovali turnir za mlajše kategorije (najmlajši kadeti in najmlajše kadetinje, rojeni 1. 1. 2012 in mlajši, mlajši kadeti in mlajše kadetinje, rojeni 1. 1. 2010 in mlajši, kadeti in kadetinje, rojeni 1. 1. 2008 in mlajši) bo, kot rečeno potekal 16. septembra. Vsak igralec-ka lahko igra samo v eni kategoriji. Udeležba je odprta.

Predtekmovanje bo potekalo po skupinah s 3-4 igralci, v zaključni del tekmovanja se bodo uvrstili vsi igralci, in sicer v finalno skupino zmagovalci in drugo uvrščeni skupin, v tolažilno pa tretji in četrti iz skupin, kjer se igra na izpadanje. V predtekmovalni in finalni skupini se igra na tri dobljene nize do 11 točk. V kolikor bo organizacijsko mogoče, bo organizator stremel, da, igralci igrajo tudi razigravanja tudi po porazu v finalnem delu tekmovanja.

Ostali pogoji igranja so opredeljeni v Pravilnikih NTZS, ETTU in ITTF.

PRIJAVE: preko excel datoteke morajo prispeti na elektronski naslov novel.igor@gmail.com najkasneje do srede, 13. 9. 2023 konec dneva.

ŽREBANJE: bo v četrtek, 14. 9. 2023, v prostorih NTK ARRIGONI.

PRIJAVNINA: znaša 10,00 EUR za prijavljenega igralca ali igralko.

VODSTVO: Vrhovni sodnik, delegat in predstavnik prireditelja

NAGRADE: pokali za štiri prvouvrščene igralce in igralke v vsaki kategoriji ter pokal za najuspešnejši klub memoriala

INFORMACIJE Igor Novel: +386 51 214 445 oz. na novel.igor@gmail.com

Rekreativni turnir v spomin na Zdenka Švaba

Dan pozneje bodo Izolčani za vse prijatelje in bivše igralce Zdenka Švaba organizirali v njegovi telovadnici Arrigoni rekreativno druženje, kjer bo možno sodelovati na rekreativnem turnirju ali pa samo družiti ob pijači in jedači. Prispevek na udeleženca je 15 eur. Prijave, prosim, pošljite na Novel.igor@gmail.com

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh