V Glivicah je še nekaj slovenskih želez v ognju

Po sedmemu tekmovalnemu dnevu na mladinskem in kadetskem evropskem prvenstvu v Glivicah na Poljskem so od slovenskih predstavnikov v konkurenci ostali še Enya Moltara, Ana Leskošek, Luka Jokić, Miha Podobnik in Sara Tokić, ki je bila neposredno uvrščena v drugi krog med posamezniki, v dvojicah pa Bor Brodnjak in Luka Jokić ter Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski.

V drugi krog se je z Makedoncem Aleksandrom Jakimovskim med kadeti uvrstil tudi Aleks Koren, žal pa sta morala dvoboj zaradi zdravstvenih predati. Tako kot že včeraj Lana Slatinšek, ki z Ano Leskošek ni mogla igrati med dvojicami, z Luko Jokićem pa v mešanih dvojicah.

V posamični konkurenci so bile po zaslugi Moltare, ki je slavila v prvem krogu, in Tokićeve, ki bo svoj prvi dvoboj imela šele v drugem krogu, v slovenski reprezentanci najbolj uspešne mladinke. Že v kvalifikacijah sta obstali Polona Horvat in Ema Crnkovič. Čast slovenske ekipe bo pri kadetinjah po oboleli Lani Slatinšek reševala Leskoškova, saj je Vita Kocjančič izpadla v prvem krogu.

Jokić se je med kadeti uvrstil v drugi krog, žal pa to ni uspelo Korenu, medtem ko je Bor Brodnjak izpadel v kvalifikacijah. Z enim predstavnikom bodo v drugem krogu tudi slovenski mladinci po zaslugi Podobnika, izpadel pa sta Vovk Petrovski in Domen Hohnjec.

Med mešanimi dvojicami ne bomo več videli slovenskih nastopov, prav tako ne pri mladinkah in kadetinjah. Izpadle so Polona Horvat in Moltara, Ema Crnkovič in Ella Shavit (Izrael) ter Tokićeva in Hrvatica Dora Čosić pri mladinkah, pri kadetinjah pa Kocjančičeva s Švicarko Ilvi Ulrich.

Medtem ko bosta Brodnjak in Jokić v petek igrala v drugem krogu, se je moral, kot smo že omenili, Koren nastopu z Makedoncem Jakimoskim, s katerim sta sicer bila v prvem krogu uspešna, odpovedati. V petek bomo videli tudi nastop mladinske dvojice Vovk Petrovski in Podobnik, ne pa tudi Hohnjeca in Šegulo, ki sta se prebila skozi kvalifikacije, v prvem krogu pa sta morala priznati premoč nasprotnikoma.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh