V glavnem žrebu Slovenci tudi v dvojicah

Prvi dan evropskega prvenstva v namiznem tenisu v Varšavi za posameznike in dvojice slovenski izbrani vrsti v posamični konkurenci ni prinesel najbolj ugodnih novic, zato pa so bili bolj uspešni v igri dvojic. Med mešanimi dvojicami sta se Deni Kožul in Katarina Stražar po zmagi nad Poljakoma Samuelom Kulczyckim in Natalio Bajor s 3:0 (8, 8, 6) uvrstila v glavni žreb, prav tako pa bo v glavnem žrebu v ženskih dvojicah Stražarjeva igrala z Ano Tofant. V kvalifikacijah sta bili s 3:1 (4, 7, -6, 8) boljši od Norvežank Rebekke Carlsen in Rikke Skatter.

Od slovenskih predstavnikov sta morala prva za mizo Peter Hribar in Lara Opeka, ki pa sta z 1:3 (-5, 8, -7, -11) izgubila proti portugalskemu paru Diogo Carvalho in Leila Oliveira. Več uspeha sta imela v popoldanskem delu tekmovanja oboleli Kožul in Stražarjeva, ki sta zanesljivo opravila s poljsko dvojico. Kožul, ki je zbolel za angino, ni bil tako uspešen v posamični konkurenci, kjer je v skupini 8 pričakoval, da bo osvojil prvo mesto in se tako neposredno uvrstil v glavni žreb. Načrte mu je prekrižal 20-letni Rus Lev Katsman, ki je v odločilni tekmi za napredovanje Logatčana premagal s 3:0 (9, 9, 8). Pred tem je bil Kožul s 3:0 (10, 4, 9) boljši od Litovca Alfredasa Udre, ki ga s 3:0 premagal tudi Katsman.

Vendar aktualni slovenski državni prvak še ni izgubil vseh možnosti, da se uvrsti med 64 najboljših evropskih igralcev. Svojo priložnost bo iskal v repasažu, v katerem bodo igrali vsi drugouvrščeni igralci iz 24 kvalifikacijskih skupin. Med njimi ne bo Petra Hribarja, ki je izgubil oba svoja dvoboja. V dopoldanskem programu ga je s 3:1 (4, 6, -11, 4) premagal Italijan Niagolo Stoyanov, nato pa pozno popoldne s 3:1 (3, -10, 6, 10) še Poljak Maciej Kubik. Že pred tem je Stojanov po izenačenem dvoboju s 3:2 ugnal Poljaka. Najmlajši član slovenske moške reprezentance je tako osvojil tretje mesto v skupini 5 in končal s tekmovanjem v posamični konkurenci.

»Na žalost je Deni zbolel, ima angino, tako da bomo skušali rešiti, kar se bo dalo. Upamo, da bo jutri njegovo zdravstveno stanje boljše in da bo v repasažu uspešen. Čakata pa ga še tekmi prvega kroga v mešanih dvojicah, kjer bosta s Katarino igrala proti Slovakoma Lubomiru Pišteju in Barbori Balazovi in kvalifikacije moških dvojic z Bojanom Tokićem. Peter si je napredovanje v repasaž zapravil s slabšim servisom, saj je v preteklosti Kubika dvakrat že premagal,« je po prvem dnevu moški del reprezentance ocenila Andreja Ojsteršek Urh.

Slovenke prvi dan neuspešne

Brez zmage so prvi dan evropskega prvenstva ostale vse tri slovenske reprezentantke. Debitantka na članskem evropskem prvenstvu Lara Opeka je v skupini 5 z 0:3 (-7, -7, -7) izgubila proti Nemki Sabini Winter, ki je s 3:1 premagala tudi Litovko Kornelijo Riliskyte in se že uvrstila v glavni žreb. Z Litovko bo Opeka igrala v sredo, zmaga pa ji prinaša repasaž.

Katarina Stražar je v skupini 11 z 0:3 (-7, -8, -10) izgubila z Avstrijko Karoline Mischek. Ker je Avstrijka s 3:0 premagala tudi Tessy Gonderinger, bo Stražarjeva uvrstitev v repasaž iskala v dvoboju z Luksemburžanko. Nekaj podobnega, le da proti Lindi Zeqiri bo v sredo poskušala tudi Ana Tofant, ki je s Francozinjo Marie Migot izgubila z 2:3 (10, -8, -5, 9, -7). Migotova je nato s 3:0 premagala prav Zeqirijevo.

V večernem programu sta nastopili tudi obe ženski dvojici. Čeprav sta Tofantova in Stražarjeva proti Carlsenovi in Skattetovi izgubili tretji niz, njuna zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. Brež pravi možnosti za napredovanje pa je bila Opeka, ki je igrala s Hrvatico Hano Arapović. Mladi slovensko-hrvaški par je izgubil proti izkušenejšima Belorusinjama Darji Kisel in Solomiji Bratejko z 0:3 (-4, -8, -4).

Pester sredin tekmovalni dan

V sredo bosta prvič igrala tudi Darko Jorgić in Bojan Tokić, ki sta v posamični konkurenci že uvrščena v glavni žreb. Prvi bo v kvalifikacijah moških dvojicah nastopil s Hrvatom Tomislavom Pucarjem, njuna nasprotnika bosta Estonec Aleksander Lusin in Moldavec Vladislav Ursu, Tokić pa bo s Kožulom igral proti Moldavcu Andreju Putuntici in Srbu Dimitriju Levajcu. Prav tako bo v dvojicah igral še Hribar, ki bo z Italijanom Marcom Rech Daldossom igral proti Turkoma Ibrahimom Gündüzom in Abdullahom Yinglerjem. V prvem krogu repasaža se bo Kožul pomeril s Slovakom Jakubom Zelinko.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh