V Frankfurtu v prvem krogu ponovitev finala EP v Münchnu

V Frankfurtu se je danes začel eden najmočnejših namiznoteniških turnirjev na svetu WTT Champions z nagradnim skladom 500 tisoč ameriških dolarjev. Na njem med 32 najboljšimi igralci sveta nastopa tudi Darko Jorgić, ki bo v ponedeljek, ob 20.10, igral proti Nemcu Dang Quiju.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, ki je 11. na svetovni lestvici, je pred dnevi na turnirju WTT Federer v Antalyji v klubskem obračunu v prvem krogu z 2:3 izgubil proti Patricku Franziski. Prvo mesto je na koncu osvojil Francoz Felix Lebrun, ki je bil s 4:3 boljši od Nemca Dmitrija Ovtcharova.

Navkljub porazu v Turčiji je Hrastničan v začetku letošnje sezone v dobri formi, saj v nemški bundes ligi še ni izgubil dvoboja in ima nemalo zaslug, da je njegov Saarbrücken ob Düsseldorfu po šestih odigranih krogih še brez poraza. V Frankfurtu bo njegov nasprotnik v prvem krogu aktualni evropski prvak, Dang Qui, ki ga je lani premagal v finalu v Münchnu in je na svetovni lestvici tri mesta za njim. Jorgić je Quiju, ki je v nemškem prvenstvu tudi še brez poraza, vendar je do zdaj odigral le tri dvoboje, za poraz na EP vrnil v finalu evropskega TOP 16 v Montreuxu, ko je zmagal s 4:2.

Jorgić bi v primeru zmage v drugem krogu igral proti Francozoma, Simonu Gauzyju ali Felixu Lebrunu, ki se bosta med sabo prav tako pomerila v ponedeljek.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh