V dvojicah najboljša Šveda in Japonki

Za nami je tudi predzadnji dan turnirja svetovne serije v Hali Tivoli. Tudi tokrat, zadnja dva dneva minevata brez slovenske udeležbe. Tako v moški, kot v ženski konkurenci med posamezniki sta v igri še oba najviše postavljena igralca. Prvo postavljeni, mladi Francoz Felix Lebrun je v četrtfinalu zmagal s 3:2 z Dancem Grothom. En niz je oddal tudi Brazilec Hugo Calderano. Pri ženskah se je trem Azijkam priključila Francozinja Pavade. V nedeljo bo Tivoli svoja vrata odprli ob 13. uri.

Krvnik prvega slovenskega loparčka, Darka Jorgića, Kazahstanec Kiril Gerasimenko se je v nadaljevanju v TOP16 meril z Nemcem Dimitrijem Ovtcharovom in tudi z njim odigral pet nizov. Nazadnje bronast na olimpijskih igrah v Tokiu je silovito začel in vse je kazalo, da Gerasimenko tokrat ne bo imel nobene možnosti. Nato pa je dobil dva zaporedna niza in to na 4. Odločilni peti niz pa je potem Nemec spet mirno pripeljal v varen pristan.

Toda v nadaljevanju, v drugem sobotnem dvoboju je bilo turnirja za Ovtcharova konec in še preden smo ga lahko ujeli za komentar ljubljanskega turnirja, je že sedel v avtu in se odpeljal domov. V četrtfinalu ga je s trikrat na devet, s 3:0 izločil Japonec Tomokazu Harimoto. Slednjega zdaj čaka dvoboj s prvim nosilcem, 17-letnim Francozom Felixom Lebrunom. Mladenič iz Montpelliera se je moral kar dodobra potruditi z Dancem Johnatanom Grothom, ki je v nizih že imel prednost z 2:1. Preostala dva je za preboj v polfinale dobil »čudežni deček« namiznega tenisa, saj so na svetovni lestvici pred njim le štirje zastopniki Kitajske.

V spodnjem delu razpredelnice sta polfinalista Korejec Cho Daeseong in drugi nosilec turnirja, Brazilec Hugo Calderano, ki se je po zmagi v četrtfinalu le odzval na naše želje: »Ja, zelo težak dvoboj je za mano kot vedno z Matthiasom. On je zmožen premagati vsakega igralca na svetu. Nisem začel najbolje, ampak na koncu se je izteklo po mojih željah. Veseli me, da sem med četverico, ne razmišljam pa še o tem, da dobim ta turnir. Je pa to moja velika želja in moj cilj, preden sem prišel sem, kjer sem bil v polfinalu tudi lani. Vsi nasprotniki so zahtevni, zdaj me zanima le polfinale s Korejcem Chojem in dvoboji z igralci iz Azije so še posebno zahtevni. Korejski igralci pa so letos že ves čas v zelo dobri formi.«

Med moškimi dvojicami Šveda Kallberg in Karlsson, ki sta v petkovem poznem večeru izločila Darka Jorgića in Tomislava Pucarja na koncu tudi osvojila lovoriko. S 3:1 (-4, 9, 7, 4) sta premagala Francoza Alexisa Lebrunom in Simona Gauzya.

Tudi med posameznicami sta še naprej v igri obe najviše postavljeni igralki, Japonka Hina Hayata, ki bo v polfinalu igrala proti rojakinji Miwi Harimoto in Shin Yubin iz Južne Koreje. Med polfinalistke iz Azije se je prebila tudi Francozinja Prithika Pavade, ki tudi na olimpijskih igrah po besedah francoskih poročevalcev iz Ljubljane meri na četrtfinale. Tam pa pravi, da je vse možno.

Ženske dvojice sta osvojili Japonki Miyuu Kihara in Miyu Nagasaki, ki sta bili s 3:1 (-9, 7, 11, 3) boljši od Jeon Jihee in Joo Cheonhui iz Južne Koreje. Tudi finale v mešanih dvojicah bo azijski, in sicer bosta v nedeljo Korejca Lim Jonghoon in Shin Yubin igrala proti Japoncema Tomokazuju Harimotu in Hini Hayati.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh