V Črnomlju proti Romuniji z vsemi najboljšimi

Slovenska namiznoteniška reprezentanca bo v torek, ob 17. uri, v športni dvorani Srednje šole Črnomelj v drugem krogu kvalifikacijske skupine A6 za ekipno evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Švedskem, gostila Romunijo. Selektorica Andreja Ojsteršek Urh računa na vse najboljše slovenske igralce, tudi na Darka Jorgića, ki je v nedeljo na turnirju serije WTT Contender v Novi Gorici osvojil drugo mesto.

Čeprav bodo Romuni, ki so v skupini že dvakrat premagali Ukrajino s 3:0 in se s tem praktično že uvrstili na ekipno evropsko prvenstvo, v Črnomelj prišli v pomlajeni zasedbi, Andreja Ojsteršek Urh ne želi ničesar prepuščati naključju. Darku Jorgiću bi se po naporni več kot enomesečni azijski turneji in turnirju v Novi Gorici morda prilegel krajši počitek, vendar bo v torek v ekipi, v kateri so še Deni Kožul (157. na svetovni lestvici ITTF), Peter Hribar (325.) in Aljaž Godec (521.). Na drugi strani bo Andrei Filomon, selektor romunske izbrane vrste, v Črnomelj prišel v nekoliko pomlajeni zasedbi, brez Ovidiua Ionescua in Raresa Siposa, tako da bo njihov prvi igralec Christian Pletea (136.), ob njem pa sta v ekipi še mlada Darius Movileanu in Iulian Chirita, ki je v Novi Gorici v prvem krogu premagal Kožula.

»Romuni so obakrat premagali Ukrajino in so že skoraj zanesljiv potnik v Malmö, saj se iz naše skupine na evropsko prvenstvo uvrstita prvouvrščeni ekipi. Odločili so se, da bodo v Črnomelj prišli s pomlajeno ekipo, ki je nikakor ne smemo podcenjevati. S Chirito se je v Novi Gorici že opekel Deni. Upam, da se bo Darko do torka zbral, kajti to tekmo moramo dobiti in se nato dobro pripraviti na Ukrajince,« ničesar ne prepušča naključju slovenska selektorica, ki je komentirala tudi Jorgićev nastop v Novi Gorici.

»Prvi nosilec ne zmaga vedno na takšnih turnirjih, ampak v stanju, v kakršnem je Darko prišel na ta turnir, je bila že sama uvrstitev v finale lep uspeh. Težko pa je reči, kaj se je z njim dogajalo ob koncu šestega niza, ko je iz rok izpustil lepo prednost. Pomembno bo, da se zbere in v Črnomlju prikaže dobro igro.«

V nedeljo je Kožul igral prvenstveno tekmo za Grünwetterscbach, ki je s 3:2 premagal Werder Bremen, slovenski reprezentant pa je pošteno namučil Šveda Mattiasa Falcka, ki je njegov odpor strl šele v petem nizu. To pomeni, da je v dobri formi, svoj delež pa bo zagotovo prispeval tudi Peter Hribar.

»Res je, da bodo Romuni prišli v pomlajeni zasedbi, vendar zato ne bodo nič manj kakovostni. Ne nazadnje je Chirita v Novi Gorici premagal Denija, kar govori o tem, da gre za dobre igralce. V zadnjih letih imajo Romuni zelo dobre mlade igralce, če se ne motim, so vsi trije v mlajših kategorijah osvajali kolajne na evropskih prvenstvih, zato bomo morali vsi trije prikazati zelo dober namizni tenis, da bi jih premagali. Veselim se že te tekme in upam, da bo na njej veliko gledalcev,« pa je pred torkovo tekmo v Črnomlju dejal Jorgić, ki je včeraj po daljšem času končno lahko vsaj eno noč prespal v domačem Hrastniku.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh