V Cluj-Napoci se je začelo EP do 21 let

Z današnjimi boji v kvalifikacijskih skupinah se je začelo letošnje evropsko prvenstvo do 21 let za članice in člane v posamični konkurenci in v dvojicah. S strani Evropske namiznoteniške zveze (ETTU) so vabila prejeli Lara Opeka, Sara Tokić in Aljaž Godec. Vodja reprezentance je Vesna Ojsteršek.

Vsi trije slovenski predstavniki morajo igrati v kvalifikacijah. V prvi skupini igra Sara Tokić, njeni nasprotnici pa sta Turkinja Ece Harac in Poljakinja Zuzanna Wielgos, medtem ko je Lara Opeka v deveti skupini, igrati pa bo morala proti Portugalki Ines Matos, Italijanki Gaii Monfardini in Hrvatici Marli Vidaković. Edini slovenski moški predstavnik v Romuniji, Aljaž Godec, se bo do glavnega turnirja skušal prebiti iz skupine 10, njegovi nasprotniki pa so Poljak Milosz Redzimski, Čeh Jan Valenta in Šved Daniel Lindso.

Na glavni turnir pa so vsi trije slovenski predstavniki uvrščeni v igri dvojic. Lara Opeka in Sara Tokić bosta jutri v prvem krogu igrali proti Belgijkama Sari Devos in Julie Van Hauwaert, medtem ko bo Aljaž Godec, prav tako jutri, z Nizozemcem Kasom Van Oostom igral proti Madžaroma Balazsu Leiju in Davidu Szantosiju. V mešanih dvojicah bosta Lara Opeka in Aljaž Godec v prvem krogu igrala proti Špancema Ainhoi Cristobal in Danielu Berzosu.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh