V boju za najvišja mesta še Moltara in Tokićeva

V drugem delu mednarodnega namiznoteniškega turnirja WTT Youth Contender I Feel Otočec, na katerem se merijo mlade igralke, in sicer v kategorijah U-11, U-13, U-15, U-17 in U-19, so podelili že prve tri komplete kolajn. V kategoriji U-11 je bila najboljša Indijka Dhaani Jain, tretje mesto pa sta si delili slovenski igralki, Neža Horvat in Laura Rahotin Pavič, v kategoriji U-13 Rusinja Jesenija Širokova in v kategoriji U-17 Romunka Elena Zaharia. Med slovenskimi predstavnicami sta se v kategoriji U-15 na glavni turnir uvrstili Enya Moltara in Sara Tokić ki je na glavnem turnirju igrala tudi v kategoriji U-17.

V močni mednarodni zasedbi je v kategoriji U-13 Rusinja Jesenija Širokova v finalu premagala Nemko Josephino Neumann, tretje mesto pa sta si delili Nemka Lorena Morsch in Uzbekistanka Asel Erkebajeva. Vseh sedem slovenskih predstavnic, Sara Erhatič, Neža Gazvoda, Lana Slatinšek, Neža Horvat, Laura Rahotin Pavič, Petra Fornazarič in Tija Kastelic, je s tekmovanjem končalo v kvalifikacijah.

Tudi v kategoriji U-17 se slovenskim igralkam, z izjemo Sare Tokić, ni uspelo prebiti do glavnega turnirja. V kvalifikacijah so izpadle Blažka Harkai, Enya Moltara, Nuša Kadiš, Živa Dogar, Kim Kastelic, Polona Horvat in Katarina Lešnjak, medtem ko je Tokićeva v svoji skupini osvojila prvo mesto. V prvem krogu glavnega turnirja je bila prosta, v drugem pa jo je zaustavila Rusinja Alina Zavarikina.

Tokićeva bo na glavnem turnirju igrala tudi v kategoriji U-15, kjer je v svoji kvalifikacijski skupini osvojila drugo mesto, ob njej pa bo zadnji dan turnirja na Otočcu nastopila le še Enya Moltara, ki je v svoji kvalifikacijski skupini zmagala. Brez napredovanja so ostale Ema Crnkovič, Živa Dogar, Petra Fornazarič, Neža Gazvoda, Tija Kastelic, Katarina Lešnjak in Lana Slatinšek, tako kot tudi Nuša Kadiš, Tjaša Novak, Blažka Harkai, Kim Kastelic, Polona Horvat in Lea Paulin v kategoriji U-19.

V konkurenci petih najmlajših igralk na turnirju, v kategoriji U-11, je bila prva Indijka Dhaani Jain, druga je bila Arujan Kamalova iz Uzbekistana, od tretjega do petega mesta pa so se uvrstile slovenske igralke. Tretji sta bili Neža Horvat in Laura Rahotin Pavič, nastopila pa je še Sara Erhatič.

Turnir bodo organizatorji (NTK Krka Novo mesto in glavni pokrovitelj je Slovenska turistična organizacija) zaključili  v petek..

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh