V boju za kolajne le še Tokićeva in Moltara

Predzadnji dan evropskega prvenstva za kadetinje in kadete v Varaždinu bosta nastopili le še dve slovenski predstavnici, Sara Tokić in Enya Moltara, ki ju čaka nastop v osmini finala v igri dvojic, v posamični konkurenci pa se je Tokićeva uvrstila med najboljših 32 igralk. Vsi drugi so v soboto končali s svojimi nastopi.

Naslednja ovira bo Litovka

Aktualna slovenska državna kadetska in mladinska prvakinja Sara Tokić je bila v prvem krogu posamičnega turnirja prosta, v drugem pa je proti Turkinji Asudi Tubi Simsek slabo vstopila v dvoboj, toda po dveh izgubljenih nizih se je le zbrala in tekmo dobila s 4:2. Njena nasprotnica v tretjem krogu bo Litovka Lukrecija Juchnaite.

V drugi krog je bila neposredno uvrščena tudi Enya Moltara, ki proti Bianci Mei Rosu ni igrala slabo, vendar je Romunka na koncu vendarle slavila s 4:2 in se uvrstila v tretji krog. Zadnji niz se je končal z izidom 12:10 v korist Biance. Drugi krog je bil usoden tudi za debitantko na evropskem prvenstvu, Lano Slatinšek, ki je v prvem krogu s 4:1 premagala Hrvatico Zrinko Rebić, dobro igro pa je prikazala tudi proti Anastasiji Kačaturovi, vendar je Ukrajinka šesti niz dobila s 13:11 za končno zmago s 4:2. Druga debitantka v slovenski vrsti, Ema Crnkovič, je svojo evropsko pot končala v prvem krogu, zanjo pa je bila usodna Italijanka Giulia Varveri, ki je zmagala s 4:1. V zadnjem nizu je bilo 14:12 za italijansko kadetinjo.

Drugi krog usoden za Podobnika in Vovka Petrovskega

Najboljša slovenska kadeta Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski sta s tekmovanjem končala s tekmovanjem. Za aktualnega državnega prvaka, Podobnika, v prvem krogu prost, je bil usoden Stefan Ursut. Romun, ki je slavil s 4:1, za slovenskega podprvaka, Vovka Petrovskega pa Rus Roman Vinogradov s 4:0. Pred tem je v prvem krogu s 4:1 premagal Grka Andreasa Karampeliasa, Jure Kraker in Aleks Ušaj pa se nista uvrstila na glavni turnir.

Državni prvakinji v osmini finala

Tokićeva je bila uspešna tudi v igri dvojic, kjer sta z Moltaro dobili dve tekmi. V prvem krogu sta bili s 3:0 boljši od Nellije Afanasjeve in Franciske Linine iz Latvije v drugem pa sta brez izgubljenega niza premagali še Avstrijki Jennifer Henning in Eleno Schinko. Crnkovičeva in Slatinškova sta morali priznati premoč Belgijke Rachelle Hazee in Irke Anjali Singh, ki sta zmagali s 3:0. V prvem krogu so obstali tudi Ušaj in Kraker ter Podobnik in Vovk Petrovski, ki so prav tako ostali brez osvojenega niza. Za Ušaja in Krakerja sta bila premočna Avstrijca Julian Rzihauschek in Julian Fellinger, za Podobnika in Brina Petrovskega pa Poljaka Milosz Redzimski in Alan Kulczycki.

Poraz proti poljski mešani dvojici

V mešanih dvojicah sta v tretjem krogu igrala le Podobnik in Tokićeva, ki pa nista imela ravno sreče pri žrebu, saj sta naletela na močno poljsko dvojico Milsz Redzimski in Viktoria Wrobel, ki je zmagala s 3:0.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh