V 1. SNTL za moške vse zmage gostom

Po več kot mesecu dni odmora se je začel drugi del rednega dela državnega prvenstva v obeh 1. SNTL. V obeh ligah sta bila kroga nepopolna, v prvi moški ligi so v 10. krogu do zmage prišle vse štiri gostujoče ekipe, Inter Diskont I, ŠD SU, Kema Murexin I in Maribor, v prvi ženski pa je vodilni Kajuh-Slovan slavil doma, medtem ko je bil Arrigoni uspešen v gosteh.

Vodilni ravenski Inter Diskont v Novem mestu ni dovolil presenečenja in domači Krki ni oddal niti enega dvoboja. Žiga Kristijan Žigon, Mitja Horvat in Darko Jamšek so bili uspešni v posamičnih dvobojih, v dvojicah pa sta do zmage prišla tudi Horvat in Žigon. Edini niz za domačo ekipo je proti Žigonu osvojil Denis Pintar.

Na podoben način so do zmage proti zaloški Vesni prišli tudi aktualni državni prvak. Za ŠD SU so bili uspešni brata Jure in Uroš Slatinšek ter Jožko Omerzel, prav tako pa tudi dvojica Jure Slatinšek in Omerzel. V domači ekipi je do niza proti Urošu Slatinšku prišel Bojan Pavič.

V Velenju je Tadej Vodušek v prvem dvoboju premagal Gregorja Komaca s 3:2, toda v nadaljevanju Mariborčani niso več oddali niti niza. Do dveh posamičnih zmag je prišel Matevž Črepnjak in do ene Tomaž Roudi, Črepnjak pa je slavil tudi v dvojicah skupaj s Komacem.

Novi točki je na Kodeljevem osvojila Kema Murexin, ki je domači Kajuh-Slovan premagala s 4:1. Za Kodeljevčane je bil uspešen le Oleksandr Palčikovskij, ki je ugnal Luko Norčiča, za Pucončane pa je Tomaž Pelcar dobil oba posamična dvoboja in v dvojicah še z Damjan Zelkom, ki je zmagal tudi posamični obračun proti Vidu Naredu.

Tekma med Mengšom I in Savinjo I bo zaradi nastopa Brina Vovka Petrovskega na mladinskem turnirju v Linzu šele 4. februarja.

Kodeljevčanke še naprej stoodstotne

Aktualne državne prvakinje so v osmem krogu tudi brez Enye Moltare, ki je prav tako bila na turnirju v Linzu, zanesljivo premagale lanskoletne finalistke končnice. Svojo nalogo je namesto Moltara odlično opravila Nuša Bolte, ki je brez izgubljenega niza premagala Emo Crnkovič, do posamičnih zmag pa sta prišli tudi Lara Opeka in Tjaša Novak, ki sta zmagali tudi v igri dvojic.

Brez Nine Zupančič so bile Logatčanke brez pravih možnosti proti Izolčankam. Edino zmago za Logatec je prispevala Kaja Okorn, medtem ko je Jana Ludvik za Arrigoni dobila oba posamična dvoboja in v dvojicah še z Mineo Ljuca, v uvodnem obračunu pa je Manca Paljk premagala Terezo Kavčič.

Tekma med Cirkovcami in Inter Diskontom bo na sporedu 20. januarja, ker je Polona Horvat igrala na mladinskem turnirju v Linzu, Letrika pa je bila prosta.

Ilirija odvzela točko Izolčanom

Za največje presenečenje šestega kroga v 2. SNTL za moške je poskrbela Ilirija, ki je doma igrala neodločeno z drugouvrščenim Arrigonijem. Izolčani so nato s 6:0 v gosteh premagali Logataec. Vodilna Sobota bo sosedski derbi z drugo ekipo Keme Murexin igrala 21. januarja, navkljub dvema tekmama manj pa je še vedno na prvem mestu. V šestem krogu sta do dveh zmag prišla Rakek in Savinja Plasard II.

Vrhnika še naprej vodi v 3. SNTL za moške – zahod

V 3. SNTL za moške – zahod je vodilna Vrhnika obakrat zmagala, obakrat s 6:1, prav tak pa tudi njena najbližja zasledovalka, Savinja III, ki je v derbiju v gosteh s 6:4 premagala tretjeuvrščeno Letriko. Cirkovce, ki vodijo v 3. SNTL – vzhod, bodo svoji tekmi petega kroga igrale šele 21. januarja. Na sporedu so bile le štiri tekme, nobena od ekip pa ni prišla do dveh zmag.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh