Uspešno izveden trenerski seminar v Ljubljani

V torek, na prvi dan turnirja WTT Star Contender v Ljubljani, so člani odbora ZNTTS (Mitja Županek, predsednik ter člani Jože Urh, Marjan Oražem, Jure Dretnik in Ožbej Poročnik) sklicali seminar za slovenske trenerje, s katerim so tudi potrjevali licence za naslednjo sezono. Odzvalo se je 29 trenerjev iz vse Slovenije.

Vsi so dobili celodnevno brezplačno vstopnico in so si lahko že od dopoldanskih ur naprej pogledali tekme in treninge. Popoldne, po treningu naših olimpijcev, pa so se zbrali v sejni sobi dvorane Hale Tivoli in se v prijetnem vzdušju pogovarjali z vsemi tremi člani moške izbrane vrste Darkom Jorgićem, Denijem Kožulom, Petrom Hribarjem. Na vprašanja trenerjev sta odgovarjala tudi selektorica Andreja Ojsteršek Urh in Jože Urh.

Po pol urnemu prijetnemu druženju so se trenerji odpravili v dvorano in si ogledali tri tekme naših reprezentantov, Mihe Podobnika, Brina Vovka Petrovskega in Katarine Stražar ter se ob 19. uri vrnili v sejno sobo ter nadaljevali s seminarjem. Najprej jim je selektorica Andreja Ojsteršek Urh razložila, kako deluje WTT, kateri so obvezni turnirji, kateri niso, kje lahko kdo tekmuje in kaj vse so prestali v tej sezoni njeni varovanci, da so ponovili neverjeten uspeh, ponovno ekipno uvrstitev na OI.

Nato pa je Ana Tofant vsem razložila, koliko časa je vložila v svojo trenersko diplomo v Franciji, kjer je od leta 2021, kako sploh poteka tam pot do pridobitve trenerske izobrazbe in nato še povedala, kako delujejo na vseh nivojih v klubu, kjer tudi igra in je tudi trenerka. Podala je polno zanimivih informacij, kaj je tam drugače kot pri nas in smo z zanimanjem poslušali, ker razlike so res velike in Francija kot država ima do športa popolnoma drugačen pristop, kot je to pri nas.

Napisal: Mitja Županek, predsednik ZNTTS

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh