Tudi Vovk Petrovski in Podobnik v Havirovu do drugega kroga

Po mladinkah in kadetinjah je v češkem Havirovu potekal še turnir WTT Youth Contender za mladince in kadete. Za najboljša slovenska izida sta z uvrstitvijo v drugi krog glavnega turnirja v kategoriji do 19 let poskrbela Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik.

V sredo sta Vovk Petrovski in Podobnik skupaj z Domnom Hohnjecem s Savinjo slavila v ekipnem državnem prvenstvu, v soboto pa sta že igrala na Češkem. Vsi trije igralci Savinje so se v kategoriji do 19 let uvrstili na glavni turnir, Vovk Petrovski in Podobnik z dvema zmagama, Hohnjec pa z zmago in porazom. V kvalifikacijah je obstal Bor Brodnjak, ki je izgubil oba dvoboja. V prvem krogu glavnega turnirja se je od nadaljnjega tekmovanja poslovil še Hohnjec, ki je proti Poljaku Rafalu Formelu izgubil z 0:3 (-9, -6, -6), za njegova klubska soigralca pa sta bila v drugem krogu usodna Slovaka. Vovk Petrovski je bil v prvem krogu s 3:2 3 (3, -7, 9, -8, 7) boljši od Čeha Vita Kadleca, v drugem pa ga je z 2:3 (-9, 8, 6, -9, -9) premagal Samuel Arpas, medtem ko je Podobnik v prvem krogu proti Poljaku Adamu Smotru zmagal s 3:1 (6, 9, -10, 3), v drugem pa je izgubil proti Samuelu Palusku z 1:3 (-8, -4, 7, -5).

V kategoriji do 17 let se nihče od slovenskih predstavnikov ni prebil na glavni turnir, saj so Brodnjak, Aleks Koren, Aleksandar Miščević in Aleks Koželj izgubili oba svoja kvalifikacijska dvoboja. Zato pa so nekaj več uspeha imeli v kategoriji do 15 let. V kvalifikacijah je obstal Miščević, z zmago in porazom pa sta se na glavni turnir uvrstila Koren in Koželj. Koren je nato v prvem krogu izgubil proti Poljaku Wojciechu Szymaczaku z 0:3 (-7, -8 -7), Koželj pa proti Ukrajincu Volodomirju Nevižinu z 2:3 (-6, -7, 10, 9, -9).

Konec minulega tedna je na turnirju WTT Youth Contender v Berlinu igrala še Sara Tokić, ki pa se tokrat ni uvrstila na glavni turnir. V izredno težki kvalifikacijski skupini je z 2:3 izgubila proti Indijki Avanti Tripathi in z 1:3 proti TAN Zhao Yun iz Singapurja, s 3:2 pa je premagala Kitajko Li Xiaoyi.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh