Tudi v Puconcih najboljša Neža Gazvoda in Aleks Koren

Na prvem odprtem turnirju republike Slovenije za kadetinje in kadete sta v Novem mestu slavila Neža Gazvoda (ŠD SU) in Aleks Koren (Cirkovce), ki sta bila najboljša tudi v Puconcih. Tudi oba nasprotnika v finalu sta bila ista kot pred dobrim mesecem dni, Neja Gazvoda (ŠD SU) in Aleks Koželj (Žalec). Pri kadetinjah sta si tretje mesto delili Neža Horvat (Fužinar Inter Diskont) in Maruša Arnež (NTK B2), pri kadetih pa Aleksander Miščević (Vrtojba) in Urban Janc (Ljubno).

Med 27 prijavljenimi kadetinjami je Neža Gazvoda samo potrdila, da njena zmaga na prvem turnirju, ki ga je organiziral njen klub, ni bila naključna. Na poti do finala je po prvem mestu v svoji kvalifikacijski skupini v četrtfinalu premagala Lauro Rahotin Pavič (Vesna) s 3:0, prav tako pa je bila brez izgubljenega niza v polfinalu boljša od Neže Horvat (Fužinar Inter Diskont). Tudi njena sestra Neja je bila do finala brez izgubljenega niza. V četrtfinalu je premagala klubsko soigralko Karin Slatinšek, v polfinalu pa še Marušo Arnež (NTK B2). V sestrskem finalu je bila spet boljša Neža, ki je Nejo premagala s 3:1 (-7, 8, 3, 6).

Tudi pri kadetih, nastopilo jih je kar 80, smo videli ponovitev novomeškega finala, v katerem je s 3:1 (3, 7, -10, 9) spet zmagal Aleks Koren. Zanj je bil to edini izgubljeni niz na turnirju, na poti do finala pa je po prvem mestu v kvalifikacijski skupini premagal Tibra Turnška Kovača (Žalec), Ji Kejuna (Arrigoni), v četrtfinalu Filipa Miščevića in v polfinalu še njegova brata Aleksandra Miščevića (oba Vrtojba). Zelo prepričljivo je turnir odigral tudi Aleks Koželj, ki je prav tako zmagal v svoji kvalifikacijski skupini, do finalnega obračuna pa je bil s 3:0 boljši od Žige Abrahama (Fužinar Inter Diskont), Lovra Ažmana (Kajuh-Slovan), v četrtfinalu pa od klubskega soigralca Aljaža Brezovnika, medtem ko je v polfinalu Urbana Janca premagal s 3:1.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh