Tudi v Ljubljani najboljša Lana Slatinšek in Luka Jokić

V vzorni organizaciji NTK Vesna je v dvorani za badminton na Dolgem mostu v Ljubljani potekal letošnji drugi odprti turnir Slovenije za kadetinje in kadete za sezono 2022/23. Tako kot na prvem turnirju v začetku oktobra v Kidričevem, ko je turnir organiziral NTK Cirkovce, sta zmagala Lana Slatinšek (ŠD SU) in Luka Jokić (Mengeš). Pri kadetinjah je bila druga Ana Leskošek (Savinja), tretje mesto pa sta si delili Layla Turki in Vita Kocjančič (obe Arrigoni), pri kadetih pa je bil drugi Aleks Koren (Cirkovce), tretja pa Aleks Koželj in Brin Kunstelj (oba Savinja).

Lana Slatinšek je samo še enkrat več potrdila, da je v tem trenutku najboljša slovenska kadetinja. V konkurenci 41 prijavljenih igralk je po zmagi v svoji kvalifikacijski skupini, v finalnem delu pa je bila v prvem krogu prosta, v drugem je bila s 3:0 boljša od Mihaele Stoilkovske (Mengeš). Brez izgubljenega niza je v četrtfinalu dobila tudi dvoboj proti še eni Mengšanki, Maruši Vrhovnik, medtem ko je v polfinalu Laylo Turk premagala s 3:1 (-11, 8, 9, 9). Tudi druga finalistka, Ana Leskošek, je imela podobno pot do finala. V prvem krogu je bila prosta, v osmini finala je s 3:0 premagala Tijo Kastelic (Krka) in v četrtfinalu s 3:1 Erin Ukovič (Arrigoni). Njena nasprotnica v polfinalu je bila Vita Kocjančič, finalistka prvega turnirja v Kidričevem. S 3:0 (2, 7, 4) je slavila Leskošek, ki je dobro začela tudi finalni obračun, na koncu pa je s 3:1 (-8, 8, 4, 7) zmagala Slatinšek.

Tudi Luka Jokić je v konkurenci kar 93 prijavljenih igralcev ponovil uspeh iz Kidričevega. Le da tokrat v finalu ni igral proti Boru Brodnjaku, ki je obstal v osmini finala (premagal ga je Aleks Koželj), pač pa proti Aleksu Korenu, ki je bil v začetku oktobra tretji. Jokić v kvalifikacijski skupini ni izgubil nobenega niza, v prvem krogu je bil prost, v drugem je s 3:0 premagal klubskega soigralca Urha Tratnika, v osmini finala pa prav tako s 3:0 še enega klubskega soigralca, Aljaža Škufco. Brez izgubljenega niza je bil v četrtfinalu boljši tudi od Tima Stajnka (Vesna) in šele v polfinalu mu je prvi niz odvzel Brin Kunstelj, ki je dobil uvodni niz s 15:13, nato pa je prevladoval Jokić, ki je ta dvoboj dobil s 3:1 (-13, 3, 9, 5). Še bolj prepričljivo je do finala prišel Aleks Koren, ki je vse svoje nasprotnike premagal s 3:0. V finalnem delu je bil po vrsti boljši od Jake Rutarja (Mengeš), Ji Kejuna (Arrigoni), Aleksandra Miščevića (Letrika) in v polfinalu še od Aleksa Koželja. Toda v finalu je bil Jokić še enkrat nepremagljiv. Zmagal je s 3:0 (8, 8, 8).

Izidi 2. odprtega turnirja Slovenije za kadetinje in kadete

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh