Tudi med dvojicami do niza

V Novi Gorici se nadaljuje svetovno prvenstvo za mladince in kadete. Na sporedu so bile prve tekma v dvojicah, v drugi krog pa se ni uspelo uvrstiti nobeni slovenski dvojici. Proti Poljakinjama Anni Brzyska in Zuzzani Wielgos pri mladinkah sta do niza prišli Sara Tokić in Enya Moltari, preostale slovenske dvojice pa so izgubile z 0:3.

Po razburljivih ekipnih finalnih obračunih, predvsem to velja za finale kadetinj, ko so Japonke v dramatični tekmi s 3:2 premagale Kitajsko, ki je tako ostala brez vseh štirih zlatih kolajn, so danes v Novi Gorici na sporedu boji v dvojicah.

V kadetski konkurenci sta bili za Lano Slatinšek in Vito Kocjančič premočni Peng Yu-Han in Wu Jia-En iz Tajvana, ki sta zmagali z 0:3 (-3, -3, -4). Bližje vsaj častnemu nizu sta bila proti Stevenu Morenu in Enriqueju Riosu Luka Jokić in Bor Brodnjak, ki sta uvodni niz izgubila na razliko, v nadaljevanju pa sta bila Portoričana bolšja in sta zmagala s 3:0 (9, 7, 5).

Dober odpor sta Poljakinjama Anni Brzyski in Zuzzani Wielgos v mladinski konkurenci nudili Sara Tokić in Enya Moltara. V prvem nizu sta bili boljši Poljakinji, zato pa je drugi niz minil v znamenju najboljših slovenskih mladink, ki sta v tretjem in četrtem nizu popustili iz izgubili z1:3 (-7, 8, -5, -4). Najtežja nasprotnika sta imela Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski, saj sta »naletela« na najboljšega mladinca na svetu, Lin Shidonga, sicer deveto uvrščenega igralca članske lestvice ITTF in Wen Ruibia. V prvih dveh nizih je bil odpor slovenske dvojice spodoben, v tretjem pa sta Kitajca pokazala vse svoje znanje in zmagala s 3:0 (7, 7, 1).

»Menim, da bi lahko pokazali še nekaj več. Sploh bi se morale bolj odločno lotiti tretjega niza, saj Poljakinji nista natanko vedeli kako nadaljevati. Ko sta prevzeli pobudo pa z Enyo nisva več imeli veliko možnosti. Še enkrat se je potrdilo da nam predvsem manjka več igranja v dvojicah na tako visoki ravni. Zdaj me čaka še posamični del prvenstva, kjer je moja velika želja da preskočim vsaj eno prepreko. Žreb mi je bil naklonjen, saj sem si želela da bo na nasprotni strani Evropejka. Zdaj pa bo vse odvisno predvsem od mene, prepričana pa sem da bo moja velika prednost tudi občinstvo, saj igram v svojem mestu, kar se ne zgodi prav pogosto,« je ob polovici prvenstva na Primorskem povedala Primorka Sara Tokić.

V četrtek bodo na sporedu boji v posamični konkurenci, kjer pa slovenski predstavniki prav tako niso imele sreče pri žrebu. Med kadetinjami Lano Slatinšek čaka dvoboj s Francozinjo Leano Hochart (11.00), Vito Kocjančič pa z Japonko Mao Takamora (13.40), junakinjo finala ekipne tekme. V kadetski konkurenci se bo Bor Brodnjak pomeril z Abhinandhujem Pradhivadhijem (11.40) iz Indije, še težje delo čaka Luko Jokića proti drugo postavljenemu nosilcu, Irancu Benyaminu Farajiju (9.40).

Sara Tokić bo pri mladinkah igrala z Romunko Eleno Zahario (18.45), Enya Moltara pa z Belgijsko Lilou Massart (17.15), medtem ko bo Miha Podobnik igral proti Oh Junsungu (16.30) iz Južne Koreje, medtem ko se bo Vovk Petrovski še enkrat pomeril z Alanom Kurmangalijevim (19.30) iz Kazahstana, ki je bil njegov nasprotnik že v mešanih dvojicah.

povezava do vseh rezultatov na SP v Novi Gorici:

https://worldtabletennis.com/eventInfo?selectedTab=Draws&eventId=2711

povezava do fotografij na SP v Novi Gorici

https://www.flickr.com/photos/ittfworld/

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh