Tudi Luka Jokić in Lana Slatinšek v Linzu do četrtfinala

V posamični konkurenci je z uvrstitvijo v četrtfinale na prvem letošnjem turnirju za mlajše kategorije WTT Youth Contender v Linzu v kategoriji do 17 let poskrbela Enya Moltara, ki se je uvrstila v četrtfinale. Podoben podvig je v mešanih dvojicah v mešanih parih uspel Luki Jokiću in Lani Slatinšek v kategoriji do 15 let.

Najboljša slovenska igralca v kategoriji do 15 let sta v mešanih dvojicah v prvem krogu premagala Avstrijca Adriana Kastla in Eleno Schinko s 3:1, s 3:1 pa sta bila v osmini finala boljša tudi od njunih rojakov Juliana Rzihauscheka in Julio Dur. V napetem in izenačenem obračunu sta v četrtfinalu po vodstvu z 2:1 v nizih morala priznati premoč Slovakoma Janu Skaldi in Veroniki Polakovi, ki sta zmagala s 3:2, Slovaka pa sta na koncu tudi osvojila turnir.

Z zmagovalcema turnirja, Romunoma Horii Stefanu Ursutu in Alesii Sterlea sta v kategoriji do 19 let v drugem krogu, z 0:3, izgubila tudi Miha Podobnik in Enya Moltara. V prvem krogu sta Podobnik in Moltara s 3:0 premagala Anthea Cutararja z Malte in Avstrijko Kento Waltl. Že v prvem krogu sta se od nadaljnjega tekmovanja poslovila Brin Vovk Petrovski in Sara Tokić. S 3:0 sta bila boljša od njiju Ukrajinca Mihail Lovha in Marija Bodnar.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh