Tudi letos po trije naslovi za Saro Tokić in Miho Podobnika

Septembra lani sta na kadetskem državnem prvenstvu za posameznike in dvojice, ki je bilo v Lučah, odstopala Sara Tokić (Letrika)in Miha Podobnik (Logatec), ki sta bila najboljša tako med posamezniki kot v dvojicah in mešanih dvojicah. Tudi letos je bilo prvenstvo v organizaciji NTK Savinja, ki je odlično opravila svoje delo, v glavnih vlogah pa sta bila spet Tokićeva in Podobnik. Tokićeva je do naslova državne prvakinje prišla po zmagi nad Enyo Moltaro (Kajuh Slovan), s katero je bila nato najboljša tudi v dvojicah, medtem ko je Podobnik v finalu premagal Brina Vovka Petrovskega (Savinja), v dvojicah pa je do naslova prišel z Juretom Krakerjem (Xiom Muta). Po zmagi nad Markom Gazvodo in Lano Slatinšek (ŠD SU) sta Tokićeva in Podobnik slavila še v mešanih dvojicah.

Pri kadetinjah obe finalistki prepričljivi vse od začetka

Nečakinja Bojana Tokića je v Lučah še enkrat več potrdila svoj talent. V konkurenci 39 igralk se je brez težav prebila skozi svojo predtekmovalno skupino, kjer ji je nekaj težav povzročila le Tina Križnič (B2). V finalni skupini je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je premagala klubsko soigralko Valentino Mišigoj. Čeprav ji je v četrtfinalu Zoja Žolek (Cirkovce) prav odvzela niz, njena zmaga ni bila vprašljiva, tako kot tudi ne v četrtfinalu proti Emi Crnkovič, ki ji ni prepustila niti niza. Še bolj prepričljivo je do finala prišla drugo postavljena nosilka, Enya Moltara, saj je vse dvoboje dobila brez izgubljenega niza. Po zmagi v svoji predtekmovalni skupini je v osmini finala premagala svojo klubsko soigralko Piko Bavdek, v četrtfinalu je bila proti njej nemočna Neža Pogačar Žun (Mengeš) in v polfinalu še Katarina Lešnjak (Vesna). V finalnem obračunu dveh trenutno najboljših slovenskih kadetinj je bila za odtenek boljša in bolj zbrana Tokićeva, ki je zmagala s 4:1 (8, 9, 8, -8, 5).

Naslov državne prvakinje je med kadetinjam osvojila Sara Tokić, druga je bila Enya Moltara, tretje mesto pa sta si delili Ema Crnkovič in Katarina Lešnjak.

Podobnik šele v finalu izgubil edina niza

V konkurenci kadetov so se za naslov državnega prvaka borili kar 103 igralci. Vendar nihče od njih ni ogrozil Mihe Podobnika, ki je že v predtekmovalni skupini prepričljivo osvojil prvo mesto, v finalni skupini pa je bil v prvem krogu prost. V drugem je bil proti njemu nemočen Vid Nared (Kajuh Slovan), v osmini finala pa Maj Murn (ŠD SU). Tudi Andraž Zupančič (ŠD SU) proti razigranemu Logatčanu ni našel protiorožja, tako kot v polfinalu ne Jure Kraker. Prav nobenega presenečenja ni dovolil niti Brin Vovk Petrovski, ki je pred tednom dni s soigralci v Novem mestu osvojil naslov ekipnega državnega prvaka. Po zmagi v svoji predtekmovalni skupini je do finalnega obračuna s Podobnikom svoj edini niz izgubil v drugem krogu – v prvem je bil prost -, ko mu ga je odvzel Bor Brodnjak (Kajuh Slovan). V osmini finala je bil boljši od aktualnega državnega prvaka pri mlajših kadetih, Luke Jokića (Mengeš), v četrtfinalu je bil proti njemu nemočen Erazem Janc (Ljubno), tako kot v polfinalu Alex Ušaj (Letrika). V zanimivem finalu je s 4:2 (9, -1. 4. 10, -7, 3) zmagal Podobnik.

Naslov državnega prvaka med kadeti je osvojil Miha Podobnik, drugi je bil Brin Vovk Petrovski, tretje mesto pa sta si delila Jure Kaker in Alex Ušaj.

Moltara in Tokićeva prepričljivo do naslov med dvojicami

Lanskoletni državni prvakinji med dvojicami, Enya Moltara in Sara Tokić, sta vlogo favoritinj upravičili tudi na letošnjem državnem prvenstvu. Najboljši slovenski kadetinji sta se po zmagah nad Piko Gorenc in Marušo Vrhovnik (Mengeš), Zalo Kontelj in Katarino Lešnjak (Vesna) ter Živo Dogar in Zojo Žolek (Kema Puconci/Cirkovce) zanesljivo uvrstili v finale. Če je bila njuna uvrstitev v finale pričakovana, to ne velja popolnoma za Tino Križnič in Nežo Pogačar Žun (B2/Mengeš), ki sta v osmini finala premagali sestri Nežo in Nejo Gazvoda (ŠD SU), v četrtfinalu pa po hudem boju s 3:2 še drugo postavljeni nosilki, Uršo Rozman in Adrijano Mrazič (Ljubno/Vesna). Prav tako v petem nizu sta v polfinalu premagal še Emo Crnkovič in Ano Gergek (Kema Puconci), toda v finalu sta bili Moltara in Tokićeva zanju vendarle premočni. Izid je bil 3:0 (7, 4, 9) za dvojico iz Kajuh Slovana in Letrike.

Naslov državnih prvakinj med dvojicami sta osvojili Enya Moltara in Sara Tokić, drugi sta bili Tina Križnič in Neža Pogačar Žun, tretje mesto pa so si delile Živa Dogar in Zoja Žolek ter Ema Crnkovič in Ana Gergek.

Lani z Lapajnetom, letos s Krakerjem

Čeprav na letošnjem državnem prvenstvu Miha Podobnik ni igral z Blažem Lapajnetom, s katerim je bil najboljši lani, je spet prišel do naslova državnega prvaka med dvojicami – tokrat z Juretom Krakerjem. V prvem krogu sta bila prosta, v drugem pa sta s 3:0 premagala Reneja Hedla in Teja Zupanca. Prvo resno preizkušnjo, v nadaljevanju se je izkazalo, da tudi najtežjo, sta imela v tretjem krogu, ko sta šele v petem nizu strla odpor dvojice Vid Nared in Filip Mušič (Kajuh Slovan). V četrtfinalu sta bila boljša od dvojice Benjamin Bečirevič in Matic Vertuš (Krka) in v polfinalu od Maja Murna in Aleksa Ušaja (ŠD SU/Letrika). Drugo postavljena nosilca, Brin Vovk Petrovki in Brin Kunstelj, sta na najtežjo oviro na poti do finala naletela v polfinalu, kjer sta s 3:2 premagala Novomeščana Marka Gazvodo in Andraža Zupančiča (ŠD SU). Pred tem sta bila boljša od Aljaža Janžekoviča in Gašperja Ekarta (Maribor), Tjaša Petrovčiča in Jake Sedeja (Logatec), Marka Dimnika in Zala Šeska (Kajuh Slovan) in v polfinalu tudi od Marka Gazvode in Andraža Zupančiča (ŠD SU). V finalni tekmi sta s 3:0 (3, 9, 7) do zmage prišla Podobnik in Kraker.

Naslov državnih prvakov med dvojicami sta osvojila Miha Podobnik in Jure Kraker, druga sta bila Brin Vovk Petrovski in Brin Kunstelj, tretje mesto pa so si delili Maj Murn in Alex Ušaj (ŠD SU/Letrika) ter Mark Gazvoda in Andraž Zupančič.

Do tretjega naslova s skupnimi močmi

Tako kot lani sta tudi na letošnjem državnem prvenstvu Miha Podobnik in Sara Tokić do tretjega naslova državnih prvakov prišla s skupnimi močmi. V igri mešanih dvojic sta bila potem, ko sta bila v prvem krogu prosta, v drugem premagala Vida Nareda in Piko Bavdek (Kajuh Slovan), v četrtfinalu pa Mengšana Luko Jokića in Nežo Pogačar Žun. Tudi v polfinalu je kazalo na njuno gladko zmago, a se s tem nista strinjala Brin Vovk Petrovski in Zoja Žolek (Savinja/Cirkovce), ki sta po zaostanku z 0:2 izid izenačila. V odločilnem petem nizu sta Podobnik in Tokićeva zmagala z 11:2. Druga finalista, Mark Gazvoda in Lana Slatinšek (ŠD SU) sta po zmagi v drugem krogu proti Žigi Vidmarju in Tiji Kastelic (Krka) ter Marku Dimniku in Adrijani Mrazič (Vesna), prvič presenetila v četrtfinalu, ko sta bila boljša od tretje postavljenih nosilcev, Jureta Krakerja in Žive Dogar (Xiom Muta/Kema Puconci), drugič pa v polfinalu, ko sta s 3:1 premagala še drugo postavljena nosilca, Bora Brodnjaka in Enyo Moltaro (Kajuh Slovan). Toda v finalu sta Podobnik in Tokićeva zanesljivo prišla do zmage s 3:0 (5, 4, 2).

Naslov državnih prvakov med mešanimi dvojicami sta osvojila Miha Podobnik in Sara Tokić, druga sta bila Mark Gazvoda in Lana Slatinšek, tretje mesto pa so si delili Brin Vovk Petrovski in Zoja Žolek ter Bor Brodnjak in Enya Moltara.

Izidi kadetinje – posamezno

Izidi kadeti – posamezno

Izidi kadetinje – dvojice

Izidi kadeti – dvojice

Izidi kadeti – mešane dvojice

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh