Tudi brez Lare Opeka zmaga za Kajuh-Slovan

V prvi finalni tekmi končnice v 1. SNTL za ženske je Kajuh-Slovan v Puconcih premagal domačo Kemo Murexin s 4:1. Do ubranitve naslova jim manjka še ena zmaga, kdaj bosta ekipi igrali drugo tekmo finalne serije, še ni določeno.

»Z uvrstitvijo v finale smo svoj cilj izpolnili oziroma celo presegli. Za nas bo uspeh že, če bomo Ljubljančankam odščipnili kakšno posamično zmago,« je pred prvim finalnim obračunom dejal Mirko Unger, trener puconske ekipe. »Res je, da smo v vlogi favoritinj, od česar ne bežimo, toda to bomo morale potrditi za mizo,« pa so bile pred dvobojem besede Špele Polončič, trenerke Kajuh-Slovana.

Ljubljančanke so v Puconce prišle brez svoje najboljše igralke, Lare Opeke, vendar jih to ni zaustavilo na poti do zmage. V prvem dvoboju je Ana Kovačec prve tri nize nudila dostojen odpor Tjaši Novak, tretjega je tudi dobila z 11:9, toda v četrtem je Novakova slavila z 11:3. Dvoboj najmlajših igralk finala je pripadel Enyi Moltari, ki je domačinko Emo Crnkovič premagala s 3:0.

Pucončanke so do edine zmage prišle po zaslugi Blažke Harkai, ki je bila s 3:0 boljša od Nuše Bolte. V igri dvojic sta Moltara in Novakova zmagali s 3:1, razpoložena Moltara pa je brez izgubljenega niza premagala še Ano Kovačec.

Kema Murexin – Kajuh-Slovan  1:4

Ana Kovačec – Tjaša Novak  1:3 (-8, -7, 9, -3), Ema Crnkovič – Enya Moltara 0:3 (-8, -9, -8), Blažka Harkai – Nuša Bolte 3:0 (4, 8, 7), Blažka Harkai, Ana Kovačec – Enya Moltara, Tjaša Novak 1:3 (-6, -6, 2, -7), Ana Kovačec – Enya Moltara 0:3 (-6, -3, -9).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh