Tržačani in Postojnčani najboljši v Kamniku

V nedeljo je v dvorani OŠ Marije Vere potekalo ekipno prvenstvo občine Kamnik v namiznem tenisu. V kategoriji do 60 let je zmagala ekipa iz Trsta v starejši pa ekipa iz Postojne.

V pet ur trajajočem namiznoteniškem spektaklu smo videli vrhunske dvoboje, končna zmagovalca pa ta bila športni duh in dobrodelnost. Vse prostovoljne prispevke igralcev in gledalcev je organizator, NTK Kamnik, namenili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Duplica, za zahvalo za vso pomoč in nesebično delo, ki so ga gasilci opravili ob zadnjih katastrofalnih dogodkih v Kamniku in v Sloveniji.

Tekmovalci so igrali najprej v skupinah potem pa po izločevalnem sistemu. V močno ogreti telovadnici OŠ Marije Vere so se prisotni počutili, kot naši heroji gasilci v akciji gašenja z majhno razliko, da so v rokah namesto gasilskih cevi za vodo, krampov, lestev, in drugih pripomočkov, imeli le loparje.

Trener domače ekipe NTK Kamnik, Boris Hribar ni skrival navdušenja nad videnim. Povedal nam je, da tako kvalitetnega ekipnega tekmovanja v Kamniku še ni bilo. »Vesel sem, da sta moja najboljša igralca po bolezenski odsotnosti ponovno v pogonu. Matjaž Mikuš in Matej Habjanič sta zaigrala v značilnem slogu borbeno in kvalitetno. Osredotočena sta bila pri vsaki točki in sta izpolnjevala vse dogovorjene taktične zamisli. Malce manj kondicije in preveč vročine sta preprečili še višjo uvrstitev, toda popolnoma sem zadovoljen z njuno igro. Izkazali so se tudi drugi naši člani, naj omenim brata Zelič, Rudija Capudra, Eda Osenka, Boža Rojca in mladega Tilna Klopčiča,« je dejal Hribar.

Največji kamniški uspeh, tretje mesto, je dosegla ekipa Šmarce za katero sta nastopila bivša občinska prvaka Tone Starc in Grega Svetec. »Veseli me, da so igralci iz vse Slovenije in iz tujine prepoznali dobrodelnost tekmovanja in so se množično odzvali. Zbrana sredstva niso velika, toda lepše se je zahvaliti gasilcem z dobrodelnim prispevkom kot pa brez njega. Za PGD Kamnik smo v preteklo nedeljo na posameznem tekmovanju zbrali in nakazali 408 € za PGD Duplica včeraj na ekipnem pa 715 €. Malo toda iz srca. Dragi in spoštovani gasilci hvala vam za vse je,« je svojo misel zaključil Hribar.

Ob enajsti obletnici delovanja se NTK Kamnik zahvaljuje vodstvu OŠ Marije Vere, v kateri deluje. Vsa leta so jim stali ob strani in pomagali pri delovanju ravnatelji, poslovna sekretarka Mateja Debevc, podravnateljica Jožica Senica ter vsi športni pedagogi šole. Zahvaljujejo se tudi vodstvu Pekarne Bistrica za pomoč pri izvedbi obeh dobrodelnih namiznoteniških tekmovanj.

Vrstni red po kategorijah

Do 60 let:

1. Infantolino Davide, Caserta Stefano (Trst)

2. Marjan Mencigar, Lucija Grad (Dolsko)

3. Starc Tone, Svetec Grega (Šmarca)

4. Boldin Robert, Ciril Kozjek (Šenčur)

Zmagovalna ekipa tolažilne skupine:

Zelič Tomaž, Zelič Tadej (Kamnik)

Nad 60 let:

1. Glažar Stane, Nadoh Iztok (Postojna)

2. Mlinar Vida, Makovec Darko (Žiri)

3. Kogosov Oskar, Šavs Marjan (Jesenice)

4. Smolej Petra, Kogosov Ina (Kranj, Jesenice)

Zmagovalna ekipa tolažilne skupine:

Basile Domenico, Delavić Predrag (Trst)

Zapisal: Željko Đurić

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh