Dve slovenski bronasti kolajni na veteranskem EP

Minuli konec tedna se je v Sandefjordu na Norveškem končalo letošnje veteransko evropsko prvenstvo, ki je bilo zelo uspešno tudi za enajstčlansko slovensko zastopstvo. S prvo kolajno v zgodovini samostojne Slovenije, bronasto, se je v kategoriji nad 45 let izkazala Darinka Mali, njen uspeh pa sta v kategoriji nad 65 let dopolnili še Dragica Lapajna in Jasna Šebjanič Pupis, ki sta bili med dvojicami prav tako tretji. Tudi vsi preostali slovenski predstavniki in predstavnice so prikazali odlične igre.

Slovenske barve v kongresnem centru Sandefjord so v konkurenci 39 držav ob Darinki Mali, Dragici Lapajne in Jasni Šabjanič Pupis branili še: Miro Šemrov in Ciril Kozjek v kategoriji nad 70 let, Fredi Vodušek v kategoriji nad 65 let, Bojan Maselj in Robert Mali v kategoriji nad 55 let, Andrej Godec v kategoriji nad 50 let, Tadej Vodušek v kategoriji nad 45 let in Sonja Gradišek v kategoriji nad 60 let.

Za najboljši posamični rezultat je poskrbela Darinka Mali, ki je v četrtfinalu po hudem boju s 3:2 premagala Nemko Katjo Decker. V polfinalu jo je s 3:0 zaustavila Švedinja Elsa Ekman, ki je v finalu ostala praznih rok proti Nizozemki Evelien Hengstman.

Odlično sta igrali tudi Dragica Lapajna in Jasna Šebjanič Pupis. V kategoriji nad 65 let sta v polfinalu morali priznati premoč nekdanji jugoslovanski reprezentantki in dobitnici bronaste kolajne v mešanih dvojicah z Dragutinom Šurbkom, Hrvatici Branki Batinić in Estonki Kai Thornbech, ki sta brez izgubljenega niza na koncu tudi osvojili prvo mesto.

Malijeva je v igri dvojic z Romunko Simono Weiss osvojila prvo mesto v tolažilni skupini, Tadej Vodušek je v kategoriji nad 45 let prišel do osmine finala in osvojil končno deveto mesto, tako kot tudi z Andrejem Godcem v igri dvojic. V osmini finala je s Slovakinjo Sidonio Jaškovo igrala tudi Sonja Gradišnik. Godec je v posamični konkurenci nad 50 let izpadel v drugem krogu, tako kot tudi Maselj v kategoriji nad 55 let, Kozjek in Šemrov v kategoriji nad 70 let in Pupis Šebjaničeva v kategoriji nad 65 let.

Omeniti velja, da so se vsi slovenski predstavniki in predstavnice, prebili iz kvalifikacijskih skupin na glavni turnir. Naslednje svetovno prvenstvo bo prihodnje leto v Rimu.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh