Tokićevo v četrtfinalu zaustavila poznejša zmagovalka

V Havirovu na Češkem se je z zaključnimi boji končal turnir WTT Youth Contender za mladinke in kadetinje. V slovenskem taboru se je najbolj izkazala Sara Tokić, ki je v kategoriji U-17 ponovila uspeh Brina Vovka Petrovskega, ki se je nekaj dni pred njo v kategoriji U-19 prav tako prebil do četrtfinala.


Najboljša slovenska mladinka se je v Havirovu kot edina slovenska predstavnica uvrstila v glavni turnir tako v kategoriji U-19 kot v kategoriji U-17. Obakrat je v svoji predtekmovalni skupini osvojila prvo mesto, več uspeha pa je imela v mlajši kategoriji. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je s 3:2 ugnala Čehinjo Hanko Kodetovo, nato pa v osmini finala še Francozinjo Cleo De Stoppeleire s 3:1. Čeprav je prikazala odlično igro, je bila v četrtfinalu zanjo premočna Japonka Yuna Ojio, ki je zmagala s 3:1 (9, -8, 7, 6), kar je bil sploh edini izgubljeni niz prve nosilke turnirja, ki je v finalu premagala Američanko Sally Moyland.

V kategoriji do 19 let je bila Tokićeva v prvem krogu prosta, v drugem pa je bila z 2:3 (-7, 9, -3, 8, -3) boljša Poljakinja Anna Brzyska, ki je svojo pot končala v četrtfinalu, spet pa je bila najboljša šele 14-letna Ojio.

Preostale tri slovenske predstavnice so s svojimi nastopi končale v kvalifikacijskih skupinah. Enya Moltara je igrala v kategoriji do 19 in 17 let, Lana Slatinšek in Vita Kocjančič pa v kategoriji do 17 in 15 let.

V petek so bile na sporedu tekme v mešanih dvojicah, kjer slovenski predstavniki niso bili ravno uspešni. Enya Moltara in Brin Vovk Petrovski ter Sara Tokić in Miha Podobnik so v kategoriji do 19 let izgubili v prvem krogu tako kot tudi Vita Kocjančič in Aleks Koren ter Luka Jokić in Lana Slatinšek v kategoriji do 15 let.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh