Tokićevi se je pridružila še peterica

Ob Sari Tokić, ki je imela edina izmed slovenskih predstavnikov na kadetskem evropskem prvenstvu v Varaždinu zagotovljen nastop na glavnem turnirju, bodo v soboto na njem nastopile tudi Ema Crnkovič, Lana Slatinšek in Enja Moltara ter Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski. Med mešanimi dvojicami sta bili v prvem krogu uspešni dvojici Podobnik in Tokić ter Vovk Petrovski in Moltara, v drugem pa sta do nove zmage prišla le Podobnik in Tokićeva.

Vse štiri kadetinje na glavnem turnirju

V drugi kvalifikacijski skupini je Ema Crnkovič po porazu z Madžarsko Emmo Szosznyak z 0:3 v svoji drugi tekmi s 3:1 premagala Jano Havelo iz Srbije in se v svojem prvem nastopu na evropskem prvenstvu uvrstila na glavni turnir. Podoben podvig je uspel tudi drugi slovenski debitantki, Lani Slatinšek, ki je po dveh zmagah nad Srbkinjo Saro Radak s 3:2 in Švedinjo Josephino Fred s 3:1, v tretji tekmi izgubila s Francozinjo Fanny Doutaz, kar je bilo dovolj za drugo mesto v četrti kvalifikacijski skupini. Brez poraza pa je svojo nalogo v sedmi kvalifikacijski skupini opravila Enya Moltara. Izraelko Liel Shot je premagala s 3:0, Enro Subašić iz BiH in ASude Toba Simsek iz Turčije pa s 3:1.

Tokićeva in Moltara bosta v prvem krogu prosti, Slatinškovo čaka obračun s Hrvatico Zrinko Rebić, Crnkovičevo pa z Italijanko Gulio Varveri.

Prvi mesti za Podobnika in Vovk Petrovskega

Brez pravih možnosti za napredovanje je bil v sedmi kvalifikacijski skupini Jure Kraker, ki proti Italijanu Giacomu Allegranzu in Litovcu Viliusu Kvaliauskasu ni osvojil niza, tako kot tudi ne Aleksu Ušaju v deseti kvalifikacijski skupini, kjer so bili boljši od njega Slovak Pavol Bilka, Grk Alexandros Alexopoulos in Turek Ege Bolat. Za njiju se je tekmovanje v posamični konkurenci na letošnjem evropskem prvenstvu končalo, ne pa tudi za Miho Podobnik in Brina Vovka Petrovskega. Aktualni slovenski kadetski prvak je v enajsti kvalifikacijski skupni s 3:0 premagal Švicarja Abishka Vepa in Hrvata Franka Majcna, s 3:1 pa je bil boljši tudi od Belgijca Pera Geversa. Pohvale si zasluži tudi Vovk Petrovski, ki je s 3:0 premagal Maltežana Luko Fenecha, s 3:2 pa Madžara Zoltana Vargo. V svoji zadnji tekmi v trinajsti kvalifikacijski skupini je z 2:3 izgubil proti Turku Mustafi Nebhanu in se kot drugouvrščeni uvrstil na glavni turnir.

Podobnik je že neposredno uvrščen v drugi krog, medtem ko bo Vovk Petrovski v prvem krogu igral z Grkom Andreasom Karampeliasom.

Podobnik in Tokićeva v tretjem krogu

V mešanih dvojicah so bili slovenski predstavniki polovično uspešni. Podobnik in Tokićeva sta v prvem krogu glavnega turnirja s 3:1 premagala Belgijca Pera Geversa in Eloise Duvivier, s 3:1 pa sta zmagala tudi Vovk Petrovski in Moltara, ki sta bila boljša od srbske dvojice Dušan Pavlović in Jana Havela. Izpadla je dvojica Jure Kaker in Lana Slatinšek, ki je proti Jakši Krivokapiću in Suzani Milošević iz Črne gore izgubila z 1:3 ter Alex Ušaj in Ema Crnkovič, ki je proti Grkoma Alexandrosu Alexopoulosu in Lemonii Gkaintatzi izgubila z 0:3. Dobro igro sta Podobnik in Tokićeva nadaljevala tudi v drugem krogu, v katerem sta s 3:0 premagala Čeha Jindricha Moraveka in Adelo Sazimovo, medtem ko sta Vovka Petrovskega in Moltaro s 3:0 premagala Romuna Luca Opera in Ioana Baisau.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh