Tokićevi in Zelku prvi letošnji odprti turnir za članice in člane

V nedeljo je v vzorni organizaciji NTK Mura Sobota potekal prvi letošnji odprti turnir za članice in člane. Najbolj zadovoljna sta Mursko Sobota zapustila Sara Tokić (Vrtojba) in Damjan Zelko (Kema Puconci), ki sta bila v finalu boljša od Enye Moltara (Kajuh-Slovan) oziroma Gregorja Zafoštnika (Mura Sobota). Tretje mesto sta pri ženskah osvojili Lea Paulin (Arrigoni) in Lara Opeka (Kajuh-Slovan).

Na ženskem turnirju je v Murski Soboti nastopilo le sedemnajst igralk, vendar z izjemo Ane Tofant in Katarine Stražar vse drugi slovenske reprezentantke. Največ uspeha je imela prvo postavljena nosilka, Tokićeva, ki je pred nekaj dnevi z Moltaro in Leo Paulin nastopila v centralno evropski super ligi v Linzu. Najboljša slovenska mladinka se je v finale uvrstila brez izgubljenega niza. V kvalifikacijskem delu je zabeležila dve zmagi, v prvem krogu glavnega turnirja je bila prosta, v četrtfinalu pa je premagala klubsko soigralko Gajo Mavri. V reprezentančnem obračunu je bila prav tako s 4:0 boljša od Paulinove.

Nekaj težjo pot do finala je imela Moltara, ki je bila po treh zmagah v kvalifikacijski skupini prav tako prosta v prvem krogu glavnega turnirja, v četrtfinalu pa je bila s 4:1 boljša od Eme Crnkovič. Njena nasprotnica v polfinalu je bila njena klubska soigralka Lara Opeka, ki jo je premagala s 4:2. Finale je bolj začela Moltara, v nadaljevanju pa je bila boljša Tokićeva, ki je zmagala s 4:1 (-8, 4, 5, 5, 9).

Bolj številčen je bil moški turnir, na katerem je bilo 37 igralcev, vendar so na njem ob vseh slovenskih reprezentantih, ki imajo svoje klubske obveznosti v tujini, manjkali še nekateri, ki bi glede na svojo kakovost lahko krojili končni razplet. Toda to niti najmanj ne zmanjšuje uspeha Zelka, ki je kot drugo postavljeni nosilec prišel do končne zmage. Po treh zmagah v kvalifikacijah je Zelko v osmini finala brez izgubljenega niza premagal Nina Šegulo (Ptuj), prav tako s 4:0 pa je bil boljši tudi od Matije Novela (Arrigoni). V pravem maratonskem obračunu je v dvoboju z Bojanom Ropošo (Mura Sobota) že bil skorajda v izgubljenem položaju, saj je zaostajal za tri nize. Toda s pravim preobratom je na koncu slavil s 4:3 (-12, -7, -5, 7, 4, 5, 6).

Po zmagi v sedmem nizu je do finalnega obračuna prišel tudi Zafoštnik, ki je v prvem krogu s 4:1 premagal Denisa Pintarja (Krka) in v četrtfinalu prvo postavljenega nosilca, Tomaža Pelcarja (Kema Murexin) s 4:0. Njegova zadnja ovira na poti do finala je bil Matevž Črepnjak (Maribor), ki ga je premagal s 4:3 (-4, -9, 1, 11, 7, -9, 8).  Prekmurski finale je pripadel Zelku, ki je do končne zmage prišel s 4:0 (8, 10, 6, 4).

Izidi 1. OT za članice in člane

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh