Tokićeva z Mitrofanovo do kolajne na EP do 21 let

Tretji tekmovalni dan je na evropskem prvenstvu do 21 let v Skopju za veselje v slovenskem taboru poskrbela Sara Tokić, ki je z Romunko Luciano Mitrofan v četrtfinalu s 3:2 (9, 12, -6, -10, 9) premagala Avstrijko Anastasio Sterner in Ukrajinko Veroniko Matjunino. Z zmago si je Tokićeva priborila najmanj bronasto kolajno.

Če se dan za 17-letno nečakinjo Bojana Tokića, dolga leta najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca ni najbolje začel, saj je v osmini finala z Belgijcem Tomom Clossetom izgubila proti Romunoma Iulianom Chirito in Bianco Mei Rosu z 0:3 (-8, -8, -6), je bila toliko bolj zadovoljna v popoldanskem delu programa. Dopoldne je v zadnji tekmi skupine C drugega dela posamičnega tekmovanja z 0:4 (-5, -5, -4, -1) izgubila tudi proti Francozinji Leani Hochart. Zato pa je bilo popoldne njeno, kajti v osmini finala sta z Mitrofanovo s 3:0 (9, 7, 4) premagali Portugalki Ines Matos in Matildo Pinto, odlično pa sta začeli tudi četrtfinalni dvoboj s Sternerjevo in Matjunino. Povedli sta z 2:0 v nizih, vendar sta se Avstrijka in Ukrajinka vrnili v igro in v petem nizu vodili s 7:5. Toda slovensko-romunska dvojica se ni predala, z odlično igro je prišla do dveh zaključnih žogic za uvrstitev v sobotni polfinale, nato pa sta izkoristili drugo.

V mešanih dvojicah je v osmini finala obstal tudi Aljaž Godec, ki je s Francozinjo Elise Pujol z 0:3 (-6, -9, -13) izgubil proti še eni romunski dvojici, Darisu Movileanu in Elena Zaharia.  Prav tako sta se od nadaljnjega tekmovanja v moških dvojicah v drugem krogu poslovila Aljaž Godec in Miha Podobnik, ki sta ju s 3:0 (7, 9, 6) premagala Hrvata Ivor Ban in Borna Petek.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh