Tokićeva in Podobnik v Lučah branita lanskoletne naslove

NTK Savinja bo v soboto in nedeljo v športnem centru Luče priredilo državno prvenstvo za kadete in kadetinje posamezno in dvojice. Pravico nastopa imajo vsi igralci in igralke, rojeni 2006 in mlajši, vključno do leta 2011. Lanskoletna naslova, ko je bilo prvenstvo prav tako v Lučah, bosta branila Miha Podobnik (Logatec) in Sara Tokić (Letrika).

Pred tednom dni je bilo v Novem mestu ekipno državno prvenstvo za kadete in kadetinje, ki je bilo zanje prvo po lanskem državnem prvenstvu v Lučah. V Novem mestu se je prvega mesta pri kadetih veselila Savinja, drugi je bil ŠD SU in tretji Kajuh Slovan, pri kadetinjah pa je bila najboljša Kema iz Puconcev, drugi je bil še enkrat ŠD SU in tretji izolski Arrigonni. Vendar pa prva nosilca državnega prvenstva za posameznike in dvojice ne prihajata iz teh klubov. Oba sta bila najboljša tudi lani in oba sta se lani veselila še naslovov v dvojicah.

Miha Podobnik bo naslov državnega prvaka branil v konkurenci več kot sto igralcev. V Novem mestu je bil z Logatcem šesti, vendar sam ni izgubil niti dvoboja. Tudi v Lučah bo v vlogi prvega favorita. Njegov prvi izzivalec bo po vsej verjetnosti Brin Vovk Petrovski (Luče), ki je bil lani tretji in je drugo postavljeni nosilec, vsekakor pa ne gre pozabiti še na Marka Gazvodo (ŠD SU), Aleksa Ušaja (Letrika), Andraža Zupančiča (ŠD SU), Jureta Krakerja (Xiom Muta), Marka Dimnika (Vesna), Benjamina Bečireviča(Krk), Brina Kunstlja (Savinja), Tima Stajnka (Vesna) in morda še koga.

Manj številčna, zato pa nič manj kakovostna, bo konkurenca pri kadetinjah. Tudi Sara Tokić, podobno kot Podobnik, pred slabim tednom dni v Novem mestu z Letriko ni prišla do kolajne, bila je peta, vendar je bila sama neporažena. Ali bo tako tudi v Lučah, bo odvisno tudi od njenih izzivalk. V prvi vrsti od Enye Moltare (Kajuh Slovan), ki je bila lani druga, vsekakor pa ne gre pozabiti na Lano Slatinšek(ŠD SU), Nežo Pogačar Žun (Mengeš), Uršo Rozman (Ljubno), Emo Crnkovič (Kema Puconci), Zalo Kontelj (Vesna), Živo Dogar, Ano Gergek (obe Kema Puconci) in Zojo Žolek (Cirkovce). Seveda pa so možna tudi presenečenja. Od najboljših bo manjkala le Ana Leskošek (Savinja), lani tretjeuvrščena igralka državnega prvenstva.

Podobnik in Tokićeva bosta v Lučah naslove državnih prvakov branila tudi med dvojicami. Lani je bil igralec Logatca najboljši z Blažem Lapajnetom (Xiom Muta), ki letos nima več pravice nastopa v tej starostni kategoriji, tako da bo naslov branil z Juretom Krakerjem. Njuni največji konkurenti naj bi bili Brin Vovk Petrovski in Brin Kunstelj, Mark Gazvoda in Andraž Zupančič ter Maj Murn in Aleks Ušaj Letrika. S svojo lanskoletno partnerko, Enyo Moltaro, bo naslov branila Tokićeva, ki naj bi največjo konkurenco imela v Lani Slatinšek in Viti Kocjančič (Arrigoni), Uršo Rozman in Adrijani Mrazič ter Emi Crnkovič in Ani Gerger.

V mešanih dvojicah sta lani v Lučah zmagala Podobnik in Tokićeva, ki bosta tudi letos skušala priti do trojnega naslova. Oba sta prvo postavljena nosilca, drugo postavljena sta Brin Vovk Petrovski in Zoja Žolek, tretje postavljena Mark Gazvoda in Lana Slatinšek, četrto postavljena pa Andraž Zupančič in Ema Crnkovič.

Državnega prvenstva se bodo lahko udeležili tudi gledalci, če bodo predložili negativni rezultat testa na virus SARS-CoV-2 z metodo verižne reakcije s polimerazo (test PCR) ali hitrega antigenskega testa (test HAG). Negativni rezultat testa na COVID-19 ne bo smel biti starejši od 72 ur.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh