Tokićeva in Moltara obstali v četrtfinalu

Na evropskem prvenstvu za kadetinje in kadete v Varaždinu so se s porazom Sare Tokić v osmini finala posamičnega turnirja končali slovenski nastopi. Za slovensko kadetsko in mladinsko državno prvakinjo je bila s 4:2 (7, -8, 9, 5, -8, 10) usodna  Francozinja Gaetane Bled. Tokićeva je bila še bližje borbi za kolajno z Enyo Moltaro, s katero sta v igri dvojic izpadli v četrtfinalu. S 3:0 (7, 4, 9) sta bili boljši od njiju Irka Sophie Earley in Španka Silvia Coll.

Šesti dan evropskega prvenstva v Varaždinu se je za Tokićevo in Moltaro začel uspešno, vendar sta se morali za zmago pošteno potruditi, saj sta šele v petem nizu strli odpor Slovakinje Dominike Wiltschkove in Hrvatice Zrinke Rebić. Končni izid je bil 3:2 (-2, 8, -8, 9, 9). Zmagoviti niz je Tokićeva nadaljevala tudi v tretjem krogu posamičnega turnirja, ko je s 4:2 (7, -6, -8, 7, 11, 6) premagala Litovko Lukrecijo Juchnaite.

Žal popoldanski del za najboljši slovenski kadetinji ni bil več tako uspešen. V četrtfinalnem obračunu sta naleteli na razigrano irsko-špansko dvojico, Earley in Coll, ki sta nekaj težav imeli le v tretjem nizu. Blizu nastopu v še enem četrtfinalu je bila Tokićeva tudi v posamični konkurenci, kjer je dva od štirih nizov izgubila na razliko. Bledovo je v ekipni tekmi v osmini finala premagala, na koncu so sicer s 3:1 slavile Francozinje, tokrat pa je bila bolj zbrana francoska igralka.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh