Tokićeva brez olimpijskega nastopa

V ženski konkurenci slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca ne bo imela svoje predstavnice na olimpijskih igrah v Parizu. Mlada, 17-letna Sara Tokić je v prvem krogu repasaža olimpijskih kvalifikacij v Sarajevu proti Italijanki Giorgii Piccolin izgubila z 0:4 (-6, -7, -5, -5) in se poslovila od nadaljnjega tekmovanja.

Za aktualno slovensko državno prvakinjo je bila v prvem krogu drugega dela olimpijskih kvalifikacij usodna Valižanka Anna Hursey, ki jo je premagala s 4:0 (4, 5, 5, 8). Njena vrstnica, Hurseyjeva, je v tretjem krogu po hudem boju, potem ko je zaostajala že z 0:3, premagala Slovakinjo Tatiano Kukulkovo s 4:3, v odločilni tekmi za uvrstitev na olimpijske igre pa še Madžarko Georgino Pota s 4:1. Ob njej se je v drugem delu tekmovanja na olimpijske igre uvrstila še Nizozemska Britt Eerland, ki je bila boljša od Slovakinje Barbore Balazove.

Poraženke v drugem delu olimpijskih kvalifikacij so novo priložnost za uvrstitev na olimpijske igre iskale v repasažu, kjer pa je Tokićevo zaustavila prvo postavljena nosilka kvalifikacij, Italijanka Giorgia Piccolin, ki je bila v skupinskem delu tekmovanja boljša od Ane Tofant. Sedemindvajsetletna Italijanka, 56. na svetovni lestvici, je bila v vseh štirih nizih ves čas boljša nasprotnica in nadarjeni Slovenki niti v enem trenutku ni dovolila, da bi se razigrala.

Navkljub izpadu si Tokićeva (281. na svetovni lestvici ITTF) zasluži čestitke, saj je v skupinskem delu kvalifikacij premagala Ukrajino Margarito Pesotsko (75.) in Turkinjo Sibel Altinkaya (104.), ki sta na svetovni lestvici veliko pred njo.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh