Tokić ponosni nosilec slovenske zastave

Z današnjo uvodno slovesnostjo so se tudi uradno začele poletne olimpijske igre Tokio 2020. V slavnostnem mimohodu so bili tudi štirje slovenski namiznoteniški igralci, prav na čelu kolone pa je bil z Evo Terčelj Bojan Tokić, s katero sta bila nosilca slovenske zastave. Že v soboto pa štirikratnega udeleženca olimpijskih igre čaka prva preizkušnja. Ob 8.45 uri po srednjeevropskem času se bo v prvem krogu pomeril s Kanadčanom Jeremyjem Hazinom.

»Ponosen sem, da bom nosilec. Po rezultatih bi jo moral nositi kdo drug, a tudi v nogometnem moštvu ni kapetan tudi najboljši strelec,« je pred slovesno otvoritvijo v pogovoru za STA dejal Tokić, ki bo na svojih četrtih olimpijskih igrah prvič nastopil tudi s slovensko ekipo. »Na prejšnjih treh olimpijskih igrah sem bil sam, za vse sem moral tudi sam skrbeti. Tokrat zame skrbi ekipa, meni ni praktično treba delati nič drugega kot igrati. Sem sproščen kot že dolgo ne, čeprav sem po drugi strani tudi zavedam, da se preveč vendarle ne morem sprostiti.«

Seveda pa dolga leta najboljši slovenski namiznoteniški igralec že razmišlja o svojem prvem nasprotniku v Tokiu. Enaindvajsetletni Hazin je trenutno na 156. mestu svetovne lestvice.

»Če povem po resnici, Hazina ne poznam. Poizvedoval sem o njegovi kakovosti, a so mi zatrdili, da ne bom imel nobenih težav. Moral bi ga premagati, nato pa me čaka Hrvat Tomislav Pucar. On je kakovostnejši od mene, a je mlajši in nima izkušenj, zato sem prepričan, da lahko tudi njega premagam. Naprej pa še ne bi razmišljal,« ne želi ničesar prehitevati Tokić.

V posamični konkurenci bo od slovenskih predstavnikov igral še Darko Jorgić, ki bo v prvem krogu prost, v drugem pa bo igral z zmagovalcem dvoboja med Špancem Alvarom Roblesom in Argentincem Gastonom Altom. »Roblesa poznam, z njim sem že igral in ta tudi premagal. Pričakujem, da bom igral z njim, ne bo pa lahko, ampak računam na zmago. Moja želja je, da pridem med najboljših 16,« je svoje želje razkril mladi Hrastničan, ki se je s Tokićem dotaknil tudi ekipnega žreba, kjer bo Slovenija igrala v osmini finala igrala z Južno Korejo.

»Mogoče smo si bolj želeli Brazilijo, a dobili smo Južno Korejo, ki pa je premagljiva. Lahko bi bilo tudi slabše,« je dejal Jorgić, Tokić pa ga dopolnil: »Ko imamo Darka v ekipi, je vse lažje. Lahko računamo na dve njegovi točki, za tretjo pa bova morala poskrbeti midva z Denijem Kožulom.«

V primeru zmage, ekipni boji se bodo začeli 1. avgusta, bi se pomerila z Brazilijo ali Srbijo, v polfinalu pa bi jo zagotovo čakala Kitajska.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh