Tofantova se je že pridružila Darku Jorgiću, na dobri poti tudi Kožul in Hribar

Najbolje uvrščena slovenska namiznoteniška igralka na svetovni lestvici, Ana Tofant, se je po drugi zmagi v predtekmovalni skupini 20, danes je bila s 3:2 (8, -5, 7, -2, 10) boljša od Slovakinje Nikolete Puchanove, že uvrstila na glavni turnir evropskega prvenstva v Münchnu. Na dobri poti sta tudi Deni Kožul, ki je zmagal še drugič in Peter Hribar, ki je v svojem prvem nastopu s 3:1 (-10, 9, 6, 8) premagal nosilca predtekmovalne skupine 5 Poljaka Macieja Kubika.

»Na evropskem prvenstvu je prvi cilj preboj v finalni del tekmovanja v posameznem delu, v dvojicah pa lahko s Katarino ob dobri igri, kot sva jo prikazali v Katarju, prideva daleč,« je pred začetkom evropskega prvenstva v Münchnu dejala triindvajsetletnica iz Mengša, sicer 173. igralka svetovne lestvice. Svoj prvi cilj je Ana Tofant po dveh zmagah v skupini 20 že dosegla, v nedeljo je bila boljša od Ciprčanke Foteini Meletie, danes je ubranila zaključno žogico Slovakinje v petem nizu in se veselila uvrstitve na glavni turnir.

S podobnimi željami je v München odšla tudi Katarina Stražar, aktualna slovenska državna prvakinja, toda v prvi tekmi skupine 17 jo je s 3:1 (-7, -6, 11, -9) premagala Bolgarka Polina Trifonova. Za napredovanje v drugi krog dodatnih bojev (v prvem bo v tem primeru prosta) za nastop v glavnem delu bo morala v torek ugnati Latvijko Sabino Musajeva. Dvoboj se bo začel ob 10.10.

V svojem prvem posamičnem nastopu na članskem evropskem prvenstvu je praznih rok ostala tudi najmlajša slovenska reprezentantka, Sara Tokić. Boljša od nje je bila v skupini 1 Avstrijka Amelie Solja, ki je zmagala s 3:0 (6, 6, 3). Tokićeva bo v torek ob 9. uri igrala še proti Portugalki Matilde Pinto za preboj v prvi krog dodatnih kvalifikacij.

Že dopoldne je slovenski tabor razveselil Peter Hribar, ki je bil s 3:1 (-10, 9, 6, 8) v skupine 5 boljši Poljaka Macieja Kubika, 103. igralca sveta. Hribar je na 293. mestu. V torek ob 12.35 bi si z zmago proti Švicarju Loicu Stollu, ki je v nedeljo z 1:3 izgubil proti Kubiku, zagotovil mesto v glavnem delu žreba.

Zato pa se je na glavni turnir pričakovano že uvrstil Deni Kožul, čeprav se bo v torek ob 12. uri pomeril še z najslabše rangiranim igralcem skupine 15, Ivikom Nielsenom z Grenlandije, ki je izgubil oba obračuna v skupini. Po včerajšnji zmagi nad Dancem Martinom Bachom Andersenom je danes s 3:1 (-4, 11, 8, 7) premagal še neugodnega Luksemburžana Luko Mladenovica.

Možnosti za dodatne tekme v repasažu ima tudi še Tilen Cvetko, ki je v nedeljo izgubil prvi obračun proti Belgijcu Adrienu Rassenfosseju. V torek ob 13.10 ga v skupini 10 čaka dvoboj z Izraelcem Talom Israelijem, ki je danes izgubil proti Rassenfosseju.

V glavnem žrebu je kot drugi nosilec neposredno že uvrščen Darko Jorgić.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh