Tofantova po svoj tretji naslov državne prvakinje, Kožul po četrtega

V soboto in nedeljo bo v organizaciji NTK Ljubljana in Namiznoteniške zveze Slovenije v športni dvorani Otočec potekalo 33. državno prvenstvo za člane in članice posamezno in dvojice. Naslova z Rakeka, kjer je bilo zadnjih pet državnih prvenstev, bosta branila Ana Tofant in Deni Kožul.

Pred šestimi leti, ko je bilo državno prvenstvo zadnjič na Otočcu, je bila v ženski konkurenci prva Alex Galič (tujina) pred Katarino Stražar (Mengeš), Leo Paulin (Arrigoni) in Ano Tofant (Mengeš), ki sta si delili tretje mesto, v moški pa Darko Jorgić (Krka) pred Denijem Kožulom (Logatec) ter Janezom Petrovčičem (Inter Diskont) in Janom Žibratom (Sobota) na tretjem mestu. Šest let pozneje se bodo v ženski konkurenci Stražarjeva, Paulinova in Tofantova spet borile za najvišja mesta, žal pa je morala Galičeva zaradi težav s poškodbo končati svojo kariero, v moški konkurenci pa bo igral le Kožul, medtem ko Jorgića od 27. do 31. marca čaka turnir WTT Champions v Incheonu v Južni Koreji, Petrovčič in Žibrat pa sta končala svojo igralsko kariero.

Od najboljših bo manjkala le Enya Moltara

V ženski konkurenci je letos prijavljenih 38 igralk. Od najboljših bo manjkala le mlada Enya Moltara (Kajuh-Slovan), med prijavljenimi pa sta recimo tudi nekdanji slovenski reprezentantki Aleksandra Vovk (tujina) in Tamara Pavčnik (Vesna). Lani, na Rakeku, je bila prva Tofantova, kar je bil njen drugi naslov, ki je v finalu premagala Tjašo Novak (Kajuh-Slovan), na tretjem mestu pa sta bili Paulinova in Tokićeva. Če k njim dodamo še Stražarjevo in Laro Opeko (Kajuh-Slovan), smo dobili glavne kandidatke za letošnji naslov državne prvakinje. Najstarejša igralka na državnem prvenstvu bo Alenka Zidar Zupan (Vrhnika), ki je letnik 1971, najmlajše pa Nina Mačič (Inter Diskont), Vita Kocjančič in Layla Turk (obe Arrigoni), ki so letnik 2008.

Hribar bo glavni konkurent Kožulu

Tudi v moški konkurenci so z izjemo Jorgića in Uroša Slatinška, večkratnega državnega prvaka in najboljšega igralca v 1. SNTL za moške, prijavljeni bolj ali manj vsi najboljši slovenski igralci. Prvi favorit bo Kožul, ki je bil prvi že na Rakeku in bo skušal priti do svojega četrtega naslova državnega prvaka. Njegov glavni konkurent bo predlanski državni prvak, Peter Hribar (Krka). Lani je bil drugi Miha Podobnik, takrat še Logatec, ki v letošnji sezoni igra za Savinjo, vendar ima v zadnjem času veliko težav s poškodbo, na tretjem mestu pa sta bila Damjan Zelko in Tomaž Pelcar (Kema-Murexin). Vsi omenjeni so ob Brinu Vovku Petrovskem (Savinja), ki je nedavno igral na ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu in Aljažu Godcu (Inter Diskont), Tilnu Cvetku (Xiom Muta) ter Mitji Horvatu, Gregorju Zafoštniku, Bojanu Ropoši (vsi Mura Sobota) tudi med najbolj resnimi kandidati za najvišja mesta na Otočcu. Najstarejši udeleženec državnega prvenstva bo Bojan Pavič (Vesna), ki je letnik 1962, najmlajši pa Aleks Koren (Cirkovce) in Luka Čačić Blažek (Arrigoni).

Naslov bosta branili še Tokićeva in Tofantova

Med ženskimi dvojicami sta lani na Rakeku slavili Tokićeva in Tofantova, ki bosta skupaj igrali tudi letos, med moškimi dvojicami naslova ne bosta branila Godec in Podobnik. Slednji je prijavljen z Vovkom Petrovskim, Godec pa z Zafoštnikom. Prva nosilca sta Zelko in Pelcar, pri ženskah pa Opeka in Novakova. Prvo mesto z Rakeka bosta branila tudi Zelko in Novakova, bo pa kar nekaj zanimivih parov, v prvi vrsti Gregor Komac (Maribor) in Tofantova, ki sta bila lani druga, Andraž Novak (Kajuh-Slovan) in Opeka, ki sta prvopostavljena nosilca, pa Pelcar in Ana Kovačič (Kema Murexin), Godec in Tokićeva, Vovk Petrovski in Vovkova, brat in sestra Paulin, Podobnik in Stražarjeva ter Kožul in Nina Zupančič (Logatec), če omenimo le nekatere.

Zaslužna priznanja najboljšim za minulo sezono

V času državnega prvenstva bo vodstvo NTZS podelilo zaslužena priznanja najboljšim igralkam in igralcem na posameznih končnih jakostnih lestvicah za sezono 2022-2023, Sari Tokić za osvojeno srebrno medaljo v ženskih dvojicah na Evropskem prvenstvu za članice U-21 ter moški članski ekipi, ki se je drugič zapored uvrstila na Olimpijske igre, ki bodo letos v Parizu. Med prejemniki priznanj bodo tako ob Tokićevi še Darko Jorgić, Deni Kožul, Peter Hribar, Brin Vovk Petrovski, Lea Paulin, Lana Slatinšek, Sara Erhatič, Tomaž Pelcar, Miha Podobnik, Luka Jokič, Aleks Koren, Andreja Ojsteršek Urh in predsedniki klubov članov NTZS.

V torek se na Otočcu začenja turnir WTT Feeder

Že v torek pa se bo na Otočcu začel turnir WTT Feeder, na katerem ne bo Jorgića, ki bo, kot rečeno, dan pozneje na turnirju v Južni Koreji. V glavnem žrebu bosta v moški konkurenci igrala Kožul in Hribar, v ženski pa Tokićeva, Stražarjeva in Opeka, v kvalifikacijah pa se bodo za nastop na glavnem turnirju potegovali Godec, Vovk Petrovski, Zelko, Pelcar, Podobnik, Novakova in Paulinova.

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh