Tofantova do niza proti 34. igralki sveta

Uvodni dan glavnega turnirja WTT serije Star Contender je bil s slovenskega vidika povsem enak kot uvodni dan kvalifikacij v ponedeljek. Sedem nastopov je na tej visoki ravni igranja prineslo žal novih sedem porazov, edina, ki je osvojila niz, pa je bila prva igralka Slovenije Ana Tofant.

Članica Mengša je imela celo najbolj zahteven žreb, saj je imela nasproti 34. igralko svetovne lestvice Korejko Jeon Jihee. V uvodnem nizu se Tofantova še ni povsem znašla, saj je bila obenem tudi prva iz slovenskega tabora, ki je igrala v osrednji dvorani, kjer je celoten protokol povsem drugačen kot v veliki dvorani Tivolija, ki ga je Tofantova bolj vajena. Ko je ujela svoj ritem pa je bila precej zahtevna nasprotnica za favorizirano Jeon, saj je v tretjem nizu celo zmagala, preostala dva pa končala na osem. Končni izid je bil 3:1 (6, 8, -9, 8) za Jeonovo.

»Zelo močna igralka je Korejka. To sem vedela. Ob vsem je še levičarka, ampak ko sem ujela svoj ritem mislim, da sem navkljub porazu pustila vsaj dober vtis. Škoda res, da takih tekem nimamo več, ampak če se ti ponudi, pa jo moraš odigrati čim bolje,« je po koncu rekla Ana Tofant, ki je v nadaljevanju izpadla še med ženskimi dvojicami, kjer je moči tokrat združila s Saro Tokić, saj je Katarina Stražar dala prednost evropskim študentskim igram, ki v teh dneh potekajo na Češkem.

Mladinka Tokićeva ima v mislih predvsem mladinsko evropsko prvenstvo, ki se začne naslednji teden. Tudi ona je igrala s Korejko. Yang Ha Eun je bila enostavno boljša in se je z zmago s 3:0 (6, 3, 5) prebila v 2. krog. »V dvoboj sem šla sproščeno, saj nisem imela česa izgubiti. Dejstvo je, da je bila Korejka boljša od mene, vendar s svojo igro nisem nezadovoljna. Mislim, da sem v letu dni napredovala, je pa velika stvar, da sem prvič zaigrala na Star Contenderju, kajti igrati proti takšnim igralkam, je poseben občutek,« je po dvoboju dejala Tokićeva.

Med moškimi je prvi zaigral Peter Hribar, ki pa mu žreb ni bil naklonjen. Novomeščan že tako ali tako nerad igra proti obrambnim igralcem, tokrat pa ga je čakal eden najboljših med njimi v Evropi, Slovak Yang Wang. Slednji je pričakovano napredoval s 3:0 (5, 9, 5).

»Ne blestim na obrambo in Wang je bil zagotovo eden od igralcev, ki sem si jih najmanj želel na tem turnirju. Toda na tako močnem turnirju ni niti enega lahkega nasprotnika. Vesel sem, da sem se mu vsaj v drugem nizu približal, bom pa moral v prihodnje več igrati proti obrambnim igralcem. Prav tako moram izboljšati kratko igro, še zlasti vračanje servisa, kajti ko pride do odprte igre, sem lahko konkurenčen,« je svoj nastop ocenil Hribar, ki bo v prihodnji sezoni igral v Luksemburgu, treniral pa bo še naprej v Saarbückenu.

Precej več, kot se je izcimilo, smo pričakovali od drugega slovenskega loparčka Denija Kožula, ki se je vsaj danes prelevil v prvega, saj bo Darko Jorgić turnir začel jutri. Logatčan je dvoboj s Francozom Julesom Rollandom začel odločno in povedel s 7:2, vse v nadaljevanju pa ni vodilo drugam kot v nov uvodni poraz Kožula na domačih turnirjih najvišjega razreda. Tokrat z 0:3 (-10, -5, -7).

»Znova ne vem, kaj se je pravzaprav zgodilo. Na pripravi, ko sem bil za mizo z Darkom, so bile vse žogice točne, ko sem prišel v uradni ring, pa po omenjenem izidu kot da bi bil začaran. Toliko neizsiljenih napak že dolgo nisem storil. Zdaj je to mimo in pogled bo po odmoru treba obrniti le naprej, saj je pred nami zahtevna, olimpijska sezona,« so bile besede Kožula po porazu.

Nasprotnika v 2. krogu, ko bo prvič v Tivoliju stopil za igralno mizo, je dobil tudi Darko Jorgić. Prvi igralec Evrope bo v sredo, ob 20.10, igral s Špancem Alvarom Roblesom. »Roblesa dobro poznam. Igrala sva že večkrat, vedno je bilo tesno, sem pa večkrat zmagal jaz. Vsekakor mi bolj ustreza njegova igra, kot Japonec Yuta Tanaka. Vemo, da so prvi dvoboji na takšnih turnirjih najtežji, Robles pa je danes ta led že prebil, igral pa je tudi v mešanih dvojicah in dvojicah. Predvsem bom moral paziti na prve žogice, da jo bom čim dlje držal na mizi in ga skušal preigrati,« je pred jutrišnjim dvobojem dejal Jorgić.

Tudi v prvem krogu dvojic sta bili Tokić in Tofant neuspešni. Od slovenskega para je bila s 3:0 (11, 7, 6) boljša francoska naveza Prithika Pavade/Camille Lutz.

Med moškimi dvojicami sta Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik izgubila z 0:3 proti Tajvancema Liao Cheng-Tingu in Huang Yan-Chengu, potem ko sta nize izgubila na sedem, sedem in pet točk.

V tej konkurenci sta danes pred svojimi posameznimi dvoboji igrala tudi Kožul in Hribar, njiju je s 3:0 izločila francoska naveza Alexis in Felix Lebrun. Slovenca sta v prvem in tretjem nizu dosegla šest točk, v drugem pa osem.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh