Svoje nasprotnike dobila tudi Sara Tokić in Deni Kožul

Tudi žreb glavnega dela turnirja WTT Star Contender v Ljubljani, ki bo očitno drugi najmočnejši turnir letos v Evropi, je potrdil, da gre za zelo kvalitetno tekmovanje, ki ga pri nas nismo gostili vsaj desetletje. Zadnji turnir Odprtega prvenstva Slovenije v Velenju v olimpijskem letu 2012 je bil na podobni ravni, takrat seveda z drugimi obrazi, tokrat pa znova z večino najboljših na danes obnovljeni svetovni lestvici.

Uvod v glavni žreb prinaša visoke ovire za večino slovenskih igralcev in igralk, ki so dobili povabilo domačih organizatorjev, da se družijo s svetovno elito tudi za igralnimi mizami. Obe v ženski konkurenci tako čaka visok korejski izziv. Ana Tofant, najboljša Slovenka na 244. mestu svetovne lestvice bo igrala z Jeon Jihee, ki je več kot dvesto mest pred članico Mengša. Imela bo privilegij, da bo, kot prva iz slovenske ekipe igrala na osrednji mizi, ki je postavljena v mali dvorani Hale Tivoli. Dvoboj s Korejko bo začela ob 11.45.

»Na takšnem turnirju je težko dobiti dober žreb, tu lahkih nasprotnic ni. Korejka je 34. na svetu, levičarka, s katero do zdaj še nisem igrala. Vsekakor je zelo močna nasprotnica. Potrudila se bom po svojih najboljših močeh, skušala bom prikazati čim boljšo igro, videli pa bomo, kaj mi bo to prineslo,« je svoj žreb komentirala Tofantova.

Petintrideset minut pred njo bo kot prva slovenska predstavnica na glavnem turnirju igrala 17-letna Sara Tokić. Najboljša slovenska mladinka je podobno kot Enya Moltara, bolj kot na turnir v Tivoliju, osredotočena na bližnje mladinsko evropsko prvenstvo na Poljskem, je danes dobila svojo nasprotnico. To bo druga Korejka, Yang Ha Fun, ki je bila uspešna v kvalifikacijah.

Pri moških bo prvi dan glavnega turnirja najbolj na očeh dvoboj Denija Kožula, zdaj 124. igralca sveta in Francoza Julesa Rollanda, ki se je na glavni turnir prebil iz kvalifikacij. Francoz je celo tri mesta za Logatčanom na svetovni razporeditvi in pokazala se je več kot odlična priložnost za preboj v naslednji krog, med 32. najboljših.

» S Francozom Rollandom še nisem igral. Kvalifikacije je odigral vrhunsko, in kot smo že večkrat rekli, ko prideš za mizo uvrstitev na svetovni lestvici ne pomeni veliko. Vse je odvisno od mene. Seveda ne bežim od tega, da bi bil žreb lahko precej slabši, ampak šele potek dvoboja bo pokazal ali sem imel srečo pri žrebu. Lanska izkušnja iz Nove Gorice je še vedno močno prisotna. Pomembna bo moja osredotočenost in moja igra,« je pred prvim in upamo ne zadnjim izzivom med posamezniki v Ljubljani, dejal Logatčan, ki že vrsto let igra v nemškem elitnem tekmovanju. Njegov dvoboj z Rollandom se bo začel ob 15.55.

Ob 15.20 bo za mizo stopil Peter Hribar, ki ga čaka vedno neugodni Slovak azijskih korenin, Yang Wang, ki je odlični obrambni igralec. Ob 14:45 bosta Tofantova in Tokićeva igrali proti Prithiki Pavade in Camill Lutz iz Francije. Najmlajša slovenska predstavnika, Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik se bosta ob 13.35 pomerila s Huang Yan-Chengom in Liao Cheng-Tingom in Tajvana, medtem ko Hribarja in Kožula ob 12:20 čakata francoska brata Alexis in Fellix Lebrun.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh