Svetovno veteransko prvenstvo v Omanu

Na svetovnem veteranskem prvenstvu v namiznem tenisu, ki je potekalo od ponedeljka, 16. januarja do sobote, 21. januarja, v Muscatu v Omanu, se je zbralo 1600 udeležencev z vsega sveta, da bi tekmovali in uživali v športu, ki ga imajo radi. Na prvenstvu je nastopilo tudi devet igralk in igralcev iz Slovenije.

 

Slovenske barve v Muscatu so branili Ciril Kozjek, Ivo Sklizovič, Silvo Slaček, Bojan Maselj, Andrej Potrbin, Darko Fijavž, Renata Zrinski, Darinka in Robert Mali. Tekmovanje je potekalo v naslednjih kategorijah: moški posamezno, ženske posamezno, moške dvojice, ženske dvojice in mešane dvojice. Najprej so igrali v skupinah, nato na izpadanje.

Najboljši rezultat je dosegla Darinka Mali, ki se je med posameznicami uvrstila v četrtfinale, kjer je izgubila šele proti poznejši zmagovalki. Odlično je igrala tudi v kategoriji mešanih dvojicah z Robertom Malijem, kjer se je prav tako uvrstila v četrtfinale, s Kanadčanko Wong pa je bila tretja v tolažilni skupini med ženskimi dvojicami.

Udeleženci so bili zadovoljni z dodano kategorijo mešanih dvojic, saj so imeli več priložnosti za igro, omogočili so jim sodelovanje z različnimi partnerji in pridobivanja novih spoznanj in vezi.

Vsi slovenski udeleženci si zaslužijo pohvale za dobre igre in s tem promocijo Slovenije in namiznega tenisa.

Slovenski predstavniki so dosegli naslednje rezultate:

Ciril Kozjek MS70 med 32

Ivo Sklizovič MS65 med 32

Robert Mali, Silvo Slaček in Bojan Maselj MS55 med 64

Darko Fijavž MS55 med 128

Andrej Potrbin MS50 med 64

Renata Zrinski WS50 med 16

Darinka Mali WS45 med 8

Ženske dvojice Mali (SLO)- Wong (CAN) 3. mesto v tolažilni skupini

Moške dvojice Fijavž / Slaček med 32

Moške dvojice Maselj / Potrbin med 32

Mešane dvojice Mali/Mali 5.-8. mesto

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh