Svetovni podprvak zaustavil Jorgića v četrtfinalu

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na turnirju WTT Star Contender European Summer Series 2022 v Budimpešti v četrtfinalu izgubil proti Švedu Trulsu Moregardu z 1:3 (-5, 7, -12, -7). Pred tem je v osmini finala premagal Nemca Tima Bolla, v drugem krogu pa Indijca Sharatha Kamala Achanto.

Na turnirju v Budimpešti so z izjemo Kitajca Fana Zhedonga, prvega igralca svetovne lestvice ITTF, igrajo bolj ali manj vsi najboljši namiznoteniški igralci. Vključno z Darkom Jorgićem, trenutno osmouvrščenim igralcem svetovne lestvice, ki je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je v drugem pa je je s 3:0 (10, 7, 11) ugnal Indijca Sharatha Kamala Achanto (38.).

V osmini finala je bil danes njegov nasprotnik nekoč eden najboljših svetovnih igralcev, Timo Boll, ki je na svetovni lestvici štiri mesta za Hrastničanom. Izkušeni Nemec je bil proti Jorgiću, ki je zmagal s 3:1 (9, -6, 5, 9.) še enkrat več nemočen.

Z veliko nestrpnostjo smo čakali na večerni obračun z najboljšim Evropejcem na svetovni lestvici, Švedom Trulsom Moregardom, trenutno petim igralcem sveta. Že v uvodnem nizu Jorgić ni bil tisti pravi, kot smo ga videli v osmini finala, toda v drugem je imel vajeti igre v svojih rokah. Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem je imel Šved tri zaključne žogice za vodstvo z 2:1, vse tri je Jorgić ubranil, ne pa tudi četrte, čeprav je imel tudi sam nekaj lepih priložnosti, da pride do zaključne žogice. V četrtem nizu je aktualni svetovni podprvak povedel z 9:4, Jorgić se mu je s tremi zaporednimi točkami še približal na dve točki zaostanka, to pa je bilo tudi vse.

»Res je škoda za poraz s Trulsom Moregardom. Žal sem vso energijo porabil proti Bollu in nisem mogel pokazati vsega, kar znam. Lahko rečem, da je bil to slab obračun, vsekakor slabši, kot sva ga med sabo že igrala. Preprosto se nisem dobro počutil v igri, zato je Moregard lahko kontroliral igro, ki mu odgovarja. Če potegnem črto čez turnir, lahko rečem, da sem proti Achantu in Bollu prikazal igro na visoki ravni, to pa je tisto, karme navdaja z optimizmom, saj v zadnjem času na turnirjih WTT Contender nisem ravno blestel,« je po porazu v četrtfinalu dejal Jorgić, ki ga prihodnji teden v Budimpešti čaka še en WTT Star Contender European Summer Series 2022.

Prihodnji teden bo v Budimpešti še en turnir, in sicer WTT Star Contender European Summer Series, na katerem bosta v kvalifikacijah igrala Deni Kožul in Peter Hribar v moški konkurenci ter Ana Tofant v ženski.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh