Štirje Slovenci v Linzu do glavnega turnirja

Na turnirju WTT Youth Contender v Linzu je v kadetski in mladinski konkurenci nastopila tudi številna slovenska ekipa. Do glavnega turnirja so se iz kvalifikacijskih skupin prebili Aljaž Godec in Miha Podobnik, v konkurenci do 19 let, Brin Vovk Podobnik v konkurenci do 17 let in Bor Brodnjak v konkurenci do 15 let. V nedeljo se v Linzu začenjajo boji pri kadetinjah in mladinkah.

V močni mednarodni zasedbi sta se v kvalifikacijskih skupinah v konkurenci do 19 let izkazala Aljaž Godec (Inter Diskont), ki se je z zmago in porazom v svoji skupini uvrstil v glavni žreb, in Miha Podobnik (Logatec), ki je dobil oba svoja dvoboja. Nadaljevanje turnirja zanju ni bilo več tako uspešno, saj je Godca, aktualnega slovenskega državnega prvaka v prvem krogu zaustavil Poljak Mateusz Zalewski, ki je zmagal s 3:1 (-5, 7, 5, 14), medtem ko je bil Podobnik v prvem krogu prost, v drugem pa ga je premagal Japonec Ryoichi Yoshiyama s 3:0 (4, 5, 6). Z dvema porazoma je že v kvalifikacijah z nastopi končal Brin Vovk Petrovski (Savinja).

Več uspeha je imel Vovk Petrovski v konkurenci do 17 let, kjer je bil edini slovenski predstavnik v glavnem žrebu. V svoji kvalifikacijski skupini je zmagal in izgubil, v prvem krogu pa je naletel na Indijca Priyanuja Bhattacharyya in izgubil z 0:3 (-9, -8, -11). Preostali izbranci Darijana Vizjaka, slovenskega selektorja za kadete in mladince, Luka Jokić (Mengeš), Mark Dimnik (Vesna) Janez Jedlovčnik (Krka) in Bor Brodnjak (Kajuh Slovan) se niso uvrstili na glavni turnir.

V konkurenci do 15 let je imel med štirimi slovenskimi predstavniki največ uspeha Bor Brodnjak, ki je v kvalifikacijski skupini po enkrat zmaga in izgubil, toda v prvem krogu je naletel na odličnega Jiwok Choia, ki ga je premagal s 3:0 (2, 2, 3). Luka Jokić, Mark Dimnik in Janez Jedlovčnik so obstali v svojih kvalifikacijskih skupinah.

Jutri se bodo pod vodstvom selektorica za kadetinje in mladinke Vesne Ojsteršek ter reprezentančnega trenerja Miroslava Tokića za uvrstitev na glavni turnir borile še najboljše slovenske kadetinje in mladinke. Med izbrankami so:

  • mladinke U-19: Sara Tokić (Lerika), Enya Moltara (Kajuh Slovan), Nuša Kadiš in Polona Horvat (obe Fužinar Inter Diskont);
  • mladinke U-17: Sara Tokić (Letrika), Enya Moltara (Kajuh Slovan), Polona Horvat (Fužinar Inter Diskont), Katarina Lešnjak (Vesna), Ema Crnkovič in Živa Dogar (obe Kema Puconci);
  • kadetinje U-15: Katarina Lešnjak (Vesna), Ema Crnkovič in Živa Dogar (obe Kema Puconci).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh