Spodbuden začetek v Glivicah

Na evropskem prvenstvu za mlajše kategorije v Glivicah so bile slovenske ekipe prvi tekmovalni dan zelo uspešne, saj so prišle do sedmih zmag, le v enem dvoboju pa so ostale praznih rok. V soboto bodo na sporedu še zadnje tekme predtekmovalnih skupin.

V Glivicah na Poljskem se je danes z ekipnimi boji začelo evropsko prvenstvo v mlajših kategorijah, ki je slovenskim ekipam prineslo veliko uspeha. Najtežje delo so imele mladinke, ki na Poljskem igrajo v postavi Sara Tokić, Enya Moltara, Polona Horvat in Ema Crnkovič. V prvem krogu so bile zanje premočne Nemke, ki so zmagale s 3:0 v drugem pa so po zmagah Tokićeve, Moltare in Horvatove s 3:2 premagale Angležinje. V skupini B jih čaka le še tekma s Slovaško, ki je proti Nemkam izgubila z 0:3, Anglijo pa premagala s 3:0.

Brez poraza so svoje delo v skupini H opravili slovenski mladinci, ki igrajo v postavi Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski, Domen Hohnjec in Nino Šegula. Vsi štirje so prvi tekmovalni dan tudi dobili svojo priložnost in jo tudi na najboljši možni način izkoristili. V prvem krogu so s 3:0 premagali Wales (Podobnik, Vovk Petrovski, Hohnjec), v drugem pa prav tako s 3:0 še Armenijo (Podobnik, Vovk Petrovski, Šegula). O prvem mestu v skupini H bo odločala njihova sobotna tekma z Dansko.

Brez poraza so svoj prvi dan v Glivicah končale tudi kadetinje in kadeti. Slovenske kadetinje so v postavi Lana Slatinšek, Ana Leskošek in Vita Kocjančič v prvem krogu skupine s 3:0 premagale Škotsko (Leskošek, Slatinšek ter dvojica Leskošek/Slatinšek), v drugem pa še Latvijo s 3:1 (Slatinšek dve zmagi Leskošek ena). V soboto jih v skupini F čakata še tekmi z Avstrijo ter Bosno in Hercegovino.

Vse pohvale si za dve zmagi v skupini J zaslužijo tudi slovenski kadeti, za katere igrajo Luka Jokič, Aleks Koren in Bor Brodnjak. Obakrat so slavili s 3:0, proti Latviji so zmagali Brodnjak in Jokić ter dvojica Brodnjak/Jokić, ki je bila uspešna tudi proti Škotski, kjer je do ene zmage prišel Koren, do druge pa Jokić. V soboto bodo kadeti igrali še s Turčijo.

Slovensko reprezentanco vodi v. d. selektorja za kadete, mladince, kadetinje in mladinke Jaka Golavšek, reprezentančni trener je Miroslav Tokić, ki jima pri delu pomaga še Tina Mozetič.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh