Spet Vovk Petrovski in prvič tudi Moltara

V športnem centru Dolgi most v Ljubljani je v odlični organizaciji NTK Vesna potekal tretji letošnji odprti turnir republike Slovenije za mladince in mladinke. Še drugič letos je prvo mesto pri mladincih osvojil Brin Vovk Petrovski (Savinja), drugi je bil Miha Podobnik (Logatec), tretje mesto pa sta delila Mihael Kocjančič (Kajuh-Slovan) in Domen Hohnjec (Savinja), prvič pa je do prvega mesta prišla Enya Moltara (Kajuh-Slovan), druga je bila Sara Tokić (Letrika), na tretjem mestu pa sta bili Kim Kastelic (Krka) in Polona Horvat (Fužinar Interdiskont).

V konkurenci 77 mladincev sta se v finalu tako kot na prvem odprtem turnirju sredi lanskega oktobra pomerila Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik. Tudi razplet finala je bil isti, saj je bil v finalu spet boljši Vovk Petrovski, ki na drugem turnirju v Cirkovcah, ki je bil konec lanskega novembra, na katerem je bil prvi Podobnik, ni igral.

Na poti do finala je bil Vovk Petrovski po zmagi v drugi kvalifikacijski skupini v prvem krogu prost, nato pa je v drugem krogu premagal Miho Homana (Fužinar Interdiskont), v osmini finala Timoteja Jerino (Mengeš), v polfinalu Aleksa Korena (Cirkovce) in v polfinalu še Mihaela Kocjančiča. Vse brez izgubljenega niza. Težjo pot do finala je imel Podobnik, ki je bil prav tako prvi v kvalifikacijski skupini ena in prost v prvem krogu, v drugem pa je premagal Urbana Janca (Ljubno). V osmini finala mu je niz odvzel najboljši slovenski kadet, Luka Jokić (Mengeš), nato v četrtfinalu proti Dejanu Jovanoviću (Savinja) ni oddal niza, zato pa je v polfinalu odpor Hohnjeca strl šele v petem nizu, potem ko je že zaostajal z 0:2 v nizih.

Manj številna je bila udeležba pri mladinkah, kjer je nastopilo 35 igralk. Po pričakovanjih sta se v finalu tako kot na prvih dveh odprtih turnirjih spet srečali Tokić in Moltara. V Logatcu in Cirkovcah je bila boljša Tokić, ki pa je tokrat morala priznati premoč Moltari, ki je zmagala s 3:1 (-8, 11, 8, 6). Obe do finalnega obračuna nista izgubili niti niza. Moltara, ki je bila v svoji kvalifikacijski skupini prva, je bila v prvem krogu prosta, v drugem je bila boljša od Valentine Mišigoj (Letrika), v četrtfinalu od najboljše slovenske kadetinje Lane Slatinšek (ŠD SU) in v polfinalu še od Polone Horvat. Dokaj prepričljivo je do finala prišla tudi Tokić, ki je tudi slavila v svoji kvalifikacijski skupini in potem, ko je bila v prvem krogu prosta, premagala Uršo Rozman (Mengeš). Tretji niz je dobila z 20:18. V vseh treh nizih je bila na razliko boljša tudi od Eme Crnkovič v četrtfinalu, v polfinalu pa je slavila še v dvoboju s Kim Kastelic.

Izidi 3. odprtega turnirja RS za mladince

Izidi 3. odprtega turnirja RS za mladinke

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh