Spet največ zlatih kolajn Kitajski

Predzadnji dan svetovnega prvenstva v namiznem tenisu za mladince in kadete smo dvorani OŠ Milojke Štukelj dobili še svetovne prvake med dvojicami. V mladinski konkurenci ta obe zlati kolajni pripadli Kitajski, pri kadetih sta bila najboljša Tajvanca Kuo Guan-Hong in Hsu Hsein-Chia, pri kadetinjah pa Japonki Mao Takamori in Yuna Ojio. Kolajne so podeljevali Marko Tribušon, podžupan Nove Gorice, Heike Ahlert, komisarka ITTF za mlade in Tomaž Kralj, predsednik NTZS.

Izredno razburljiv je bil finalni obračun pri mladincih, ki se je končal šele v petem nizu. Kitajca Lin Shidong in Wen Ruibo proti Izaacu Queku iz Singapurja in Japoncu Sori Matsushimi izgubljala z 1:2 v nizih, v napetem četrtem sta bila boljša v končnici, prav tako pa sta na razliko dobila peti niz. Na koncu sta do zlate kolajne prišla z izidom 3:2 (-10, 5, -8, 10, 9). Zanimivo je, da sta se tudi oba polfinalna obračuna končala s 3:2, prazni rok pa sta ostali dvojici Junsung Oh in Minseok Gil iz Južne Koreje ter Poljak Milosz Redzimski in Japonec Keishi Hagihara.

Kitajki Kuai Man in Xu Yi sta s 3:0 (6, 4, 4) v finalu premagali Nemko Annett Kaufmann in Valižanko Anno Hursey in se veselili naslova svetovnih prvakinj pri mladinkah. Z bronom sta se morali zadovoljiti poljska dvojica Anna Brzyska in Zuzanna Wielgos, ki je v prvem krogu premagala Saro Tokić in Enyo Molotara s 3:1 ter Gahyeon Park in Daeun Lee iz Južne Koreje.

S 3:0 (6, 10, 8) sta se med kadeti naslova svetovnih prvakov veselila tudi Tajvanca Kuo Guan-Hong in Hsu Hsein-Chia, ki sta bila boljša od Japoncev Ryuuseija Kawakamija in Tamita Watanaberja. Bronasta kolajna je pripadla dvojicama Hyuk Kwon in Seungsoo Lee iz Južne Koreje ter Avstralcema Won Baeju in Adityi Sareenu.

Japonki Mao Takamori in Yuna Ojio sta v finalu kadetskih dvojic s 3:1 (5, -8, 4, 2) ugnali Indijki Jennifer Varghese in Divyanshi Bhowmick, ki sta bili v polfinalu boljši od Francozinj Leane Hochart in Nine Guo Zheng. Bronasti kolajni sta ob Francozinjah osvojili še Nemki Koharu Itagaki in Josephine Neumann.

V nedeljo še zaključni boji med posamezniki in posameznicami

V posamični konkurenci so se v polfinale uvrstili vsi štirje prvo postavljeni nosilci. Prvi nosilec, Lin Shidong v polfinalu igral proti Kao Cheng-Juiju iz Tajvana, ki je bil tretji nosilec, drugi nosilec, Romun Eduard Ionescu pa s četrtim nosilcem, Kitajcem Wen Ruibom. Najtežje delo v četrtfinalu je imel Ionescu, ki je s 4:3 premagal Japonca Keishija Hagiharo.

Pri mladinkah je do prvega presenečenja prišlo že v prvem krogu, ko je drugo nosilko, Egipčanko Hano Goda, premagala Nemka Mia Greisel in to potem, ko je zaostajala že z 1:3. Toda tudi za Greislovo se je tekmovanje končalo zgodaj, kajti v osmini finala jo je s 4:1 premagala Wong Hoi Tung, ki pa se tudi ni prebila med dobitnice kolajn, saj je bila v četrtfinalu boljša od nje Kitajka Xu Yi. V polfinalu bo Xujeva igrala z Romunko Eleno Zahario, ki je v prvem krogu premagala Saro Tokić. Za drugi kitajski polfinale je poskrbela prvo postavljena nosilka Kuai Man, njena nasprotnica pa bo Nemka Annett Kaufmann.

Prevlado azijskih igralcev je pri kadetih preprečil Portugalec Tiago Abiodun, ki bo v polfinalu igral s Kitajcem Sun Yangom. Tudi v drugem polfinalu bo en kitajski igralec, in sicer Wang Jixuan, ki je v osmini finala zaustavil prvo postavljenega nosilca, Avstralca Aditya Sareena, njegov nasprotnik pa bo Tamito Watanabe. Popolnoma azijski pa bo polfinale pri kadetinjah, kjer bo prva nosilka Japonska Yuna Ojio igrala s Kitajsko Yan Yutong, v drugem polfinalnem paru pa se bosta pomerili četrto postavljena nosilka Wu Jia-En iz Tajvana in Yerin Yoo iz Južne Koreje, ki je drugo postavljena nosilka.

povezava do vseh rezultatov na SP v Novi Gorici:

https://worldtabletennis.com/eventInfo?selectedTab=Draws&eventId=2711

povezava do fotografij na SP v Novi Gorici

https://www.flickr.com/photos/ittfworld/

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh