SP v Busanu začeli s pomembno zmago proti Singapurju

Na ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu v Južni Koreji je slovenska moška namiznoteniška reprezentanca v svoji prvi tekmi skupine 7 premagala Singapur s 3:1. Z zmago so izbranci Andreje Ojsteršek Urh naredili velik korak proti prvemu mestu v skupini in s tem v neposredno uvrstitev v osmino finala.

Prvi dan svetovnega prvenstva slovenska reprezentanca ni igrala, v prvi tekmi pa je Singapur s 3:0 premagal Brazilijo, ki je v Južno Korejo prišla brez svojega prvega igralca, Huga Calderana. Bolj napet je bil obračun med Kanado in Malezijo, ki so ga s 3:2 dobili Kanadčani. Obe tekmi so si seveda ogledali tudi slovenski igralci na čelu s selektorico Andrejo Ojsteršek Urh, ki so predvsem pozorno spremljali igro singapurske ekipe.

V prvi tekmi drugega kroga je Brazilija s 3:0 premagala Kanado, v prvem dvoboju med Slovenijo in Singapurjem pa je Darko Jorgić (15. na svetovni lestvici) s 3:1 ugnal Izaaca Queka (55.), s katerim je imel veliko težav tudi na nedavnem turnirju v Goi, ko je slavil s 3:2. Prvi in tretji niz je najboljši slovenski igralec dobil na razliko, v drugem je bil boljši Singapurec, v četrtem nizu pa je Hrastničan prikazal ves svoj repertoar znanja in prišel do zanesljive zmage.

Manj uspeha je imel Deni Kožul (145.), ki je proti višje rangiranemu nasprotniku, Yew En Koen Pangu (79.) nesrečno izgubil prvi niz, nato pa se ni več vrnil v igro. Toda, kar ni uspelo njemu je že v naslednjem dvoboju Petru Hribarju (266.), ki je bil proti Zhe Yu Clarence Chew (173.) bolj zbran v končnicah uvodnih nizov, v tretjem je bil sicer boljši Singapurec, toda v četrtem je bil slovenski igralec veliko boljši in slavil s 3:1.

Za končno zmagoslavje slovenske ekipe je poskrbel Jorgić, ki je v še enem napetem obračunu s 3:1 premagal Panga.

»Prva tekma je vedno težka, predvsem ko je nasprotnik že igral. Fantje so bili zelo motivirani, sicer pa kaj naj bodo drugače, to je SP z dodatnim pridihom kvalifikacij za OI. Singapur je pametno postavil Queka na mesto dva, kar pomeni prva tekma z Darkom, saj sta nedolgo nazaj igrala v Goi. Quek res zelo dobro vrača servise in si je težko pridobiti tisto prednost na servisu, ki te pripelje do zmage. Pang pa je danes presenetil Denija in vse nas, pa ne da bi mislili, da ni nevaren, saj je še se ne dolgo nazaj premagal Apolonio. Deni je z njim že igral in zmagal, takrat ni imel težav z njegovo kratko servo v forhend in pa dolgo hitro po paraleli, danes pa se pač ni izšlo. Je pa Peter pokazal, da postaja nevaren na ‘trojki’. Kar nekako čutili smo, da bo zmagal. Treba ga je bilo samo držati v taktiki in pa predvsem, da ni hitel,« je igro slovenskih reprezentantov ocenila Ojsteršek Urhova.

»Mislim, da nisem prikazal najboljše igre, ampak je bila to prva tekma in upam, da bodo naslednje boljše. Sem pa vsekakor vesel, da je ekipa zmagala, kar je najbolj pomembno. Vsi smo s sabo prinesli pozitivno energijo in borbenost,« je slovensko selektorico dopolnil Jorgić.

»S svojo igro sem zelo zadovoljen, še posebej, da mi je uspelo tekmo pripeljati do konca. Čakajo nas še tri pomembne tekme, vse tri moramo odigrati na podoben način, da osvojimo prvo mesto v skupini,« pa je dejal Hribar.

»Najbolj pomembna je zmaga. Da se uvrstimo naprej brez moje posamične zmage, pa podpišem takoj zdaj. Zelo vesel sem za Petra, ki je danes prinesel zelo pomembno točko, Darko pa je kot vedno zelo suveren, pravi steber naše reprezentance je. Po dolgi izmenjavi je prvi niz odločil nekoliko nesrečni ‘pardon’, potem pa se je Singapurec razigral, zadeval tudi nekatere žoge, ki jih drugače ne. Ampak na splošno jaz nisem bil pravi, preveč napak sem naredil na prvih prehodih, težave sem imel tudi na njegov servis. Treba je odmisliti to tekmo in se pripraviti na tekmo z Brazilijo,« je svoj nastop komentiral Kožul.

V nedeljo bo Slovenija igrala z Brazilijo, ki je, kot rečeno, izgubila s Singapurjem in premagala Kanado. V odstotnosti Calderana je njihov prvi igralec Viktor Ishiy (84.), v ekipi pa sta še Guilherme Teodoro (140.) in Carlos Ishida (295.).

Slovenija – Singapur 3:0

Darko Jorgić Izaac Quek 3:1 (11, -8, 13, 7), Deni Kožul – Yew En Koen 0:3 (-13, -7, -6), Peter Hribar – Zhe Yu Clarence Chew 3:1 (12, 9, -6, 6), Darko Jorgić – Yew En Koen 3:1 (7, 9, -7, 9).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh