Sobočani s prvega mesta v končnico državnega prvenstva

V sredo bodo ob 17. uri na sporedu prve polfinalne tekme končnice v 1. SNTL za moške. Po rednem delu tekmovanja so v najboljšem položaju igralci Mure Sobote I, ki bodo v prvem polfinalnem obračunu v Murski Soboti igrali s Savinjo I, v drugem paru pa bosta v Novem mestu igrala ŠD SU in branilec naslova, Maribor. Povratne tekme bodo v soboto, 11. maja, morebitne tretje pa prihodnjo sredo, 15. maja.

Mura Sobota I – Savinja I

Sobočani so ob vrnitvi v 1. SNTL za moške ob stoti obletnici igranja namiznega tenisa v Murski Soboti redni del tekmovanja končali na prvem mestu z istim številom točko kot drugouvrščeni Maribor in tretjeuvrščeni ŠD SU. Savinja I, ki je bila dolgo v vodstvu, so po poškodbi Mihe Podobnika padli na četrto mesto, vendar so svojo moč potrdili predvsem v prvem delu sezone, ki so ga končali brez poraza.

»V vmesnem času od zadnjega rednega kroga 1. SNTL so naši igralci Brin Vovk Petrovski, Miha Podobnik, Domen Hohnjec in Matic Čopar intenzivno pilili formo, saj so vmes imeli na sporedu tako državno prvenstvo za mladince kot tudi za mlajše člane. Na obeh so bili rezultatsko zelo uspešni, saj so skupaj osvojili kar 13 kolajn. Ocenjujemo, da je forma igralcev pred začetkom končnice SNTL zadovoljiva, ni pa še tisti ravni, na kakršni je bila recimo ob prvem vrhuncu letošnje sezone, ekipnemu mladinskemu državnemu prvenstvu v začetku meseca februarja,« je s trenutno pripravljenostjo svojih varovancev zadovoljen Patrik Rosc, predsednik Savinje I, ki je v prvem krogu v gosteh premagala Sobočane s 4:1, v oslabljeni zasedbi pa je doma izgubila z 1:4.

»Če bodo naši fantje stoodstotno telesno pripravljeni in bodo prikazali svoje najboljše igre, verjamem, da imamo dobre možnosti za napredovanje. V vsakem primeru gremo v končnico rezultatsko neobremenjeni, saj imamo daleč najmlajšo ekipo v 1. SNTL, sestavljeno iz štirih mladinskih reprezentantov. Fantje v tej sezoni dobivajo predvsem prepotrebne izkušnje v borbi za najvišja mesta v 1. SNTL, pritisk za osvojitev državnega naslova pa je verjetno večji pri ostalih treh ekipah,« je še dodal Rosc.

Izkušnje so zagotovo na strani soboške ekipe, Mitja Horvat, Gregor Zafoštnik in Bojan Ropoša pa so tudi že osvajali naslove državnih prvakov.

ŠD SU – Maribor

Lani sta se ekipi pomerili v finalu končnice, v letošnji pa se bosta pomerili že v polfinalu. V rednem delu prvenstva so obakrat zmagali Novomeščani, doma s 4:2 in v gosteh s 4:3. Prva tekma bo sicer v Novem mestu, druga in morebitna tretja pa v Mariboru

»Od zadnje uradne tekme so minili trije tedni, zato težko ocenim trenutno formo. Pripravljali smo se v skladu z možnostmi, saj so bila vmes državna prvenstva za mlajše kategorije, ki jim kot klub dajemo prednost. ŽNTK Maribor ima odlično ekipo, zato jim prepuščamo vlogo favorita. Vse naše dvoboje odločajo malenkosti, zato mislim, da bo tudi tokrat zmaga na tisti strani, ki bo imela boljšo dnevno formo in nekaj športne sreče,« je pred jutrišnjo prvo tekmo dejal Uroš Slatinšek, trener in najboljši igralec ekipe ŠD SU.

»Res je, da so nas Novomeščani v rednem delu prvenstva obakrat premagali, toda tudi lani je bilo enako, nato pa smo bili v finalu z 2:1 v zmagah boljši mi. Trenirali smo po svojih sposobnostih, sam sem imel nekaj zdravstvenih težav, zato pa sta Tomaž Roudi in Matevž Črepnjak pridno trenirala in sta dobro pripravljena. Mislim, da bodo dvojice tiste, ki bodo odločale,« pa je pred prvo polfinalno tekmo dejal Gregor Komac, igralec Maribora.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh