Slovo Kožula v Düsseldorfu

Aktualni slovenski državni prvak, Deni Kožul, je na turnirju WTT Feeder v Düsseldorfu v prvem krogu glavnega turnirja z 0:3 (-10, -9, -6) proti Japoncu Satoshiju Aidi.

Šestindvajsetletni Logatčan se je na glavni turnir v Düsseldorfu uvrstil preko kvalifikacij, kjer je iz tekme v tekmo prikazal boljšo igro. Z velikimi pričakovanji je stopil tudi v tekmo proti štiri leta starejšemu Aidi, ki je na svetovni lestvici na 84. mestu.

V prvem nizu je Kožul, ki je na svetovni lestvici na 147. mestu, praktično ves čas vodil, prišel pa je tudi do dveh zaključnih žogic. Obe je Japonec ubranil, nato pa izkoristil svojo prvo. V drugem nizu je bila prednost na strani Aide, ki je povedel s 6:2, vendar ga je Kožul na deveti točki ulovil. Žal končnica zanj ni bila uspešna, medtem ko je v tretjem nizu Aida povedel s 3:0 in vodstva ni več izpustil iz rok.

Na turnirju z nagradnim skladom 20 tisoč ameriških dolarjev je igrala tudi Ana Tofant, ki se je od nadaljnega tekmovanja poslovila v prvem krogu kvalifikacij.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh