Slovo Darka Jorgića v polfinalu

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici ITTF, Darko Jorgić, je na turnirju svetovne serije v namiznem tenisu v Laškem nadgradil ogromen trud prirediteljev, ki so pripravili kar dva zaporedna turnirja WTT Contender v dveh tednih. Hrastničan se je po letošnji Dohi spet uvrstil v polfinale, kjer ga je s 4:1 (8, -10, 5, 4, 10) premagal sedemnajsti igralec sveta, Chuqin Wang, v četrtfinalu pa je Jorgić s 3:2 (-7, 8, -5, 8, 9) premagal njegovega rojaka Qihao Zhoua.

V četrtfinalu je na Jorgića in na svojo veliko priložnost prežal 123. igralec svetovne lestvice, Kitajec Qihao Zhou, ki je na prvem turnirju nepričakovano obstal celo v predtekmovanju. Jorgićev dvoboj z njim pa je še enkrat potrdil, da so Kitajci, ki niso povsem v ospredju, s to zadnjo mednarodno »izolacijo« kar precej izgubljali na svetovni lestvici. Jorgić je bil kar dvakrat v zaostanku. Nasprotnik je vodil z 1:0 in 2:1 v nizih in s 7:3 v četrtem nizu. Več kot očitno pa je pomagala minuta odmora v pravem trenutku, saj se je z zmago z 11:8 Jorgič prebil do petega niza. Ta je bil zgolj za tiste s hladno glavo in mirnimi živci. In očitno je med njimi tudi slovenski prvak. Zaključni točki je dobil na servis Zhoua in peti niz dobil z 11:9.

Proti razigranemu Wangu Jorgić v polfinalu ni imel veliko možnosti. Kitajski olimpijec iz Tokia z zlatim odličjem med moštvi, je odigral po najboljših možnih močeh. Jorgiću je prepustil le drugi niz, ko smo ob izenačenju na 1:1 pomislili, da bo Hrastničan le igral zaključni dvoboj dvotedenskega druženja ob modrih mizah v Laškem. Toda v naslednjih treh nizih je bil Wang še odločnejši in zaključil dvoboj s 4:1. V zadnjem nizu je Jorgić še imel zaključno žogico za drugi niz, ampak se ni izšlo.

»Ni kaj, danes je bil tekmec boljše in zasluži si čestitke. Je pač igralec, ki se lahko pomeri z vsakim svetovnim mojstrom, in tudi legendarni Ma Long pred njegovo igro ni varen. Nekako sem napovedal polfinale in lahko sem zadovoljen. Prve dvoboje sem se lovil z igro, ampak vseeno zmagoval, danes pa sem v polfinalu odigral malce bolje kot pretekle dvoboje, vendar ne dovolj dobro, da bi premagal Wanga. Ves čas je igral agresivno in hitro. Nisem našel rešitve na prve žogice in okoli servisa, kot da sem bil preveč pasiven. Toda na koncu sem z uvrstitvijo v polfinale lahko zadovoljen, še zlasti zato, ker je bilo to na domačih tleh. Že v ponedeljek potujem nazaj v Nemčijo, kjer se bom pripravljal na svetovno prvenstvo v ZDA,« je po polfinalnem porazu povedal Jorgić.

V finalu bo Wang igral proti rojaku Jingkun Liangu, desetemu igralcu sveta, ki je v polfinalu s 4:1 (5, 9,7, -8, 6) premagal prvega nosilca in sedmega igralca sveta, Gaoyuan Lina. V ženskem finalu bo 58-letna Kitajka Ni Xia Lian, ki že trideset let igra za Luksemburg, ki se bo pomerila s Švedinjo Lindo Bergstrom.

NTK Krka

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh