Slovenski predstavniki dobili nasprotnike na SP v Durbanu

Včeraj pozno popoldne je slovenska namiznoteniška reprezentanca, ki bo od sobote naprej igrala na svetovnem prvenstvu za posameznike in dvojice prispela na prizorišče tekmovanja. Približno v tem času je v Durbanu potekal tudi žreb, ki je Darku Jorgiću v prvem krogu namenil Argentinca Horacia Cifuentesa, Deniju Kožulu Japonca Mizukija Oikawa in Ani Tofant Hrvatico Ivano Malobabić. Jorgić bo v dvojicah s Čehom Tomašem Polanskym igral proti dvojici iz Papue Nove Gvineje, Gasika Sepa in Geoffrey Loi, Tofantovo in Katarino Stražar pa čaka Tajki Suthasini Sawettabut in Orawan Paranang.

Dolgo je trajala pot slovenske četverice do Durbana, tako da je za nasprotnike v uvodnem krogu izvedela praktično na letališču. Pozneje, ko so se le namestili v svojih hotelskih sobah, je selektorica Andreja Ojsteršek Urh komentirala njihove nasprotnike v prvem krogu.

Na papirju najlažjega nasprotnika ima Jorgić, ki je na svetovni lestvici ITTF na 13. mestu. Njegov nasprotnik bo 25-letni Horacio Cifuentas (81.). V primeru zmage ga v drugem krogu čaka boljši iz dvoboja Tiago Apolonia (Portugalska, 36 let, 59.) ali Indijec Harmeet Desai (29, 136.).

»Cifuentes je letos zelo dobro igral v francoski Pro A ligi. Na Argentince nimamo prav lepih spominom. Resda je bilo to pred sedmimi leti na ekipnem SP v Kuala Lumpurju, ko sta Darko in Deni proti svojima nasprotnikoma vodila že z 2:0 v nizih, na koncu pa sta oba izgubila in smo ostali brez napredovanja v prvo jakostno skupino. Dobro, to je bilo pred sedmimi leti, toda na SP je prvi krog vedno nevaren, kajti tekmovalec običajno še ni klimatiziran, vprašanje je tudi, ali že čuti dvorano, zato pogosto prihaja do presenečenj. Več bom lahko rekli po današnjem treningu, ki ga imamo šele po 19. uri,« je o nasprotniku Darka Jorgića povedala Ojsteršek Urhova.

Težje v prvem krogu čaka Kožula, ki se bo, podobno kot predlani v Houstonu, ko je igral proti Masataki Morizonu, spet pomeril z Japoncem. Tokrat bo njegov nasprotnik 25-letni Mizuki Oikawa (67.). ČE bo Logatčan v prvem krogu uspešen, ga tudi v drugem skoraj zagotovo čaka še en japonski igralec, saj je težko verjeti, da bi Čilenec Nicolas Burgos lahko presenetil Yukija Uda (21 let, 20.).

»Oikawa je igralec, ki je več let igral nemški bundesligi in tudi od tu ima Deni z njim tekmo, ki jo je izgubil z 2:3, s tem, da se je peti niz končal na 9. V zadnjem času je navkljub bolezenskim težava treniral dobro, je zelo pozitiven in pomembno bo, da bo danes na treningu začutil dvorano. Mislim, da ni brez možnosti,« v Kožulovo napredovanje verjame slovenska selektorica, ki je nekaj besed spregovorila tudi o nasprotnici Tofantove, izkušeni 42-letni Malobabićevi.

»Mislim, da je to dober žreb. Gre za obrambno igralko, zato bo zelo pomembno, da bo Ana začutila napad na obrambo in da bo uspešno zaključevala visoke žogice. Če bo v tem uspešna, verjamem, da se jih bo izšlo,« je o možnostih Mengšanke dejal Ojsteršek Urhova.

Če bo Tofantova premagala Hrvatico, bo v drugem krogu njena nasprotnica odlična Portoričanka, 22-letna Adriana Diaz (11.), ki ne bi smela imeti večjih težav proti Brazilki Luci Kumahari (27 let, 117.). V dvojicah bo s Katarino Stražar v prvem krogu igrala proti Suthasini Sawettabut in Orawan Paranang iz Tajske, medtem ko Jorgića in njegovega klubskega soigralca iz Saarbrückena, Polanskya čakata Gasika Sepa in Geoffrey Loi iz Papue Nove Gvineje.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh