Slovenski mladinci za končno 13. mesto

Na evropskem prvenstvu za mlajše kategorije v Glivicah na Poljskem gre h koncu ekipni del tekmovanja. V torek bodo na sporedu le še zaključni boji, že zdaj pa je jasno, da bodo od slovenskih ekip najvišje uvrščeni mladinci, ki bodo igrali za končno 13. mesto.

Po včerajšnjem porazu proti Nemčiji so slovenski mladinci danes igrali za uvrstitev od 9. do 16. mesta. Žal so tudi tu morali priznati premoč Nizozemske, ki je zmagala s 3:0. Najbližje zmagi je bil Miha Podobnik, ki je z 2:3 izgubil proti Kasu Van Oostu, peti niz na 9, izgubila pa sta tudi Brin Vovk Petrovski in Domen Hohnjec. V večernem programu so slovenski mladinci igrali za uvrstitev od 13. do 16. mesta. Po začetnem vodstvu z 2:0, uspešna sata bila Podobnik in Vovk Petrovski, je v tretjem dvoboju izgubil Nino Šegula, nato pa v četrtem z 2:3 še Vovk Petrovski. Da do preobrat ni prišlo, je z zmago s 3:1 poskrbel Podobnik. V tekmi za končno 13. mesto bo nasprotnik slovenske mladinske ekipe Madžarska.

Dopoldanski del tekmovalnega programa četrtega dne evropskega prvenstva v Glivicah je slovenskim ekipam prinesel dva obračuna z vrstniki iz Srbije. V skupini N so mladinke izgubile z 2:3, do dveh zmag je prišla Sara Tokić, brez zmage pa sta ostali Polona Horvat in dvakrat Enya Moltara, ki je v napetem petem dvoboju z 2:3 izgubila proti Dušici Todorović. Moltara je vodila že z 2:0 v nizih, v nadaljevanju pa je bila boljša srbska igralka, ki je peti niz dobila z 11:9. Tudi v popoldanskem delu programa slovenske mladinke niso bile uspešne, saj so z Moldavijo izgubile z 0:3. Igrale so Tokićeva, Moltara in Horvatova.

Mladinke bodo v torek igrale za uvrstitev od 25. do 28. mesta, njihove nasprotnike bodo Belgijke.

Odlično igro pa so v skupini K prikazali slovenski kadeti, ki so slavili s 3:0. Luka Jokić in Bor Brodnjak sta bila uspešna v posamičnem dvoboju, Brodnjak ga je dobil s 3:2, zadnji niz na 10, oba pa sta nato prav tako v petih nizih slavila še med dvojicami. V torek jih čaka tekma z Belgijo za uvrstitev od 17. do 20. mesta.

Kadetinje so v skupini P s 3:0 premagale Kosovo. Lana Slatinšek in Ana Leskošek sta bili uspešni v posamičnih dvobojih, prav tako pa sta se zmage veselili tudi med dvojicami. Praznih rok pa so kadetinje ostale v večernem programu, ko so z 1:3 izgubile proti Hrvaški. Do edine zmage je prišla Lana Slatinšek, ki je z 1:3 izgubila proti najboljši hrvaški igralki Nikolini Miličević. Prav tako je Slatinškova izgubila v dvojicah z Ano Leskošek, v prvem dvoboju pa proti Miličevićevi praznih rok ostala tudi Vita Kocjančič. V torek bodo slovenske kadetinje igrale še z Nizozemsko.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh