Slovenske mladinke na EP v Beogradu do prve skupine

V Beogradu se je končalo ekipno evropsko prvenstvo v mladinski in kadetski konkurenci. Od slovenskih ekip so za največji uspeh poskrbele mladinke, ki so se po zmagi nad Srbijo s 3:1 uvrstile v prvo skupino, prvenstvo pa končale z delitvijo 13. mesta. Danes se začenjajo boji v posamični konkurenci in med dvojicami.

Sara Tokić, Enya Moltara, Nuša Kadiš in Polona Horvat so uspešno nastopile na ekipnem evropskem prvenstvu za mladinske v glavnem mestu Srbije. V kvalifikacijski skupini G so premagale Švico s 3:1 (Tokić 2 zmagi, Horvat 1) in Avstrija s 3:0 (Tokić, Moltara, Kadiš), v play offu so bile s 3:2 boljše od Norveška (Tokić, Horvat, Moltara), kar jim je prineslo uvrstitev v osmino finala. V njej so naletele na Romunijo, ki je v nadaljevanju prvenstva po zmagi nad Poljsko s 3:2 osvojila tudi naslov evropskih prvakinj, in izgubile z 0:3, praznik rok pa so ostale tudi proti Slovaški z 1:3 (Tokić). Toda v odločilni tekmi za uvrstitev v prvo skupino so Srbijo premagale s 3:1 (Tokić 2, Moltara 1). Tretje mesto sta si na koncu delili reprezentanci Nemčije in Švedske.

Manj uspeha so imele preostale tri slovenske reprezentance. Z delitvijo 23. mesta so prvenstvo končale kadetinje v postavi Ema Crnkovič, Lana Slatinšek in Vita Kocjančič. V izredno težki kvalifikacijski skupini so izgubile z Madžarsko in Romunijo z 0:3, s Slovaško pa 2:3 (Slatinšek 2), Romunija 0:3. V play offu je bila s 3:1 boljša od njih Moldavija (Slatinšek), tako da so igrale za mesta od 17. do 24. Po porazu z Italijo z 1:3 (Slatinšek), so bile na koncu v tekmi od 21. do 24. mesta boljše od njih še Azerbajdžanke s 3:0. Naslov evropskih prvakinj je po zmagi nad Poljsko s 3:2 osvojila Romunija, tretje mesto sta si delili ekipi Nemčije in Portugalske.

Mladinska reprezentanca v postavi Aljaž Godec, Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski in Mihael Kocjančič je v kvalifikacijski skupini premagala BiH s 3:0 (Vovk Petrovski, Podobnik, Godec) in Avstrijo s 3:2 (Godec, Podobnik, Vovk Petrovski), v play offu pa je naletela na Madžarsko in izgubila z 0:3. Tekmovanje so slovenski mladinci nadaljevali v skupini L, v kateri so izgubili z Grčijo z 1:3 (Podobnik) in Luksemburgom prav tako z 1:3. V tekmi od 25. do 28. mesta so premagali Srbija s 3:2 (Kocjančič, Godec, Podobnik) in prvenstvo končali z delitvijo 25. mesta. Naslov evropskih prvakov je osvojila Romunija, ki je bila s 3:2 boljša od Poljske, tretje mesto sta si delili reprezentanci Belgije in Francije.

Kadetsko ekipo so sestavljali Luka Jokič, Bor Brodnjak in Janez Jedlovčnik, ki so v kvalifikacijski skupini izgubili z Azerbajdžanom z 1:3 (Jokić) in Avstrija z 0:3, v skupina O pa so premagali Islandijo s 3:0 (Jokić, Janez Jedlovčnik, dvojica Jokić in Brodnjak in izgubili z Dansko z 2:3 (Jokić, dvojica Jokić in Brodnjak). V tekmah za razvrstitev od 32. do 34. mesta so z 0:3 izgubili proti Luksemburgu, Moldavijo pa so premagali s 3:1 (Jokić 2, Brodnjak). Prvo mesto je po zmagi nad Švedsko s 3:0 osvojila Francija, Madžarska in Ukrajina sta si delili tretje mesto.

Vodstvo slovenske reprezentance: selektor za kadete in mladince Darijan Vizjak, selektorica za kadetinje in mladinke Vesna Ojsteršek ter reprezentančna trenerja Miroslav Tokić in Danijel Šarlah.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh