Slovenske kadetinje balkanske prvakinje

V Albeni v Bolgariji se je s finalnimi tekmami končal ekipni del balkanskega prvenstva v namiznem tenisu za mlajše kategorije. Za veselje v slovenskem taboru so poskrbele kadetinje Sara Tokić, Enya Moltara in Ema Crnkovič, ki so v finalu s 3:1 premagale Turčijo. Kadeti so ekipni del tekmovanja končali na petem mestu, mladinke so bile devete, mladinci pa deseti.

Ker je Vesna Ojsteršek na članskem evropskem prvenstvu v Varšavi, kadetinje in mladinke v Bolgariji vodi Dane Šarlah, ki je bil lahko zadovoljen z odličnimi predstavami Tokićeve, Moltare in Crnkovičeve. V skupini so po zmagi nad Bosno in Hercegovino sicer izgubile z Moldavkami, zato pa je bilo njihovo nadaljevanje toliko boljše. V četrtfinalu so bile s 3:1 boljše od Grkinj, v polfinalu pa z enakim izidom še od domačink prvenstva.

Zelo blizu kolajne so bili tudi kadeti, ki so izgubili le eno tekmo, ki pa je bila zanje usodna, saj so jih v četrtfinalu premagali poznejši finalisti Bolgari. Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski in Aleks Ušaj so v skupini premagali Moldavijo ter Bosno in Hercegovino, po porazu z Bolgari v četrtfinalu pa so v razigravanju od petega do osmega mesta premagali še enkrat Moldavijo in za peto mesto še Grčijo.

Manj uspeha je imela mladinska izbrana vrsta, ki zaradi maturitetnih izpitov ni bila v polni zasedbi. Tako so za mladinke igrale Nuša Kadiš, Polona Horvat in Kim Kastelic, ki so balkansko prvenstvo končale na devetem mestu. Prvi dan so v skupini izgubile z Bolgarijo, Bosno in Hercegovino ter Moldavijo, v razigravanju za deveto mesto pa so bile boljše od Kosovo in Albanijo. Prav tako so bili oslabljeni slovenski mladinci, saj sta imela Aljaž Godec in Žiga Kristijan Žigon klubske obveznosti, tako da v Bolgariji igralo Mihael Kocjančič, Matic Čopar in Nino Šegula, ki so se morali zadovoljiti z desetim mestom. V skupini so izgubili s Črno goro in Turčijo, drugi dan pa premagali Albanijo in Kosovo ter izgubili z Moldavijo.

V petek se bodo v Albeni začeli posamični dvoboji in v igri dvojic.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh