Slovenska ženska reprezentanca na pripravah v Saarbrücknu

Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca je od nedelje na pripravah v Saabrücknu, domov pa se bo vrnila v petek, ko bodo odšle v Novo Gorico, kjer se jim bodo pridružile še najboljše mladinke in kadetinje. V Saarbücknu so Katarina Stražar, Lea Paulin in Ana Tofant, z njimi pa je tudi najboljša slovenska mladinka, Sara Tokić, medtem ko sta Aleksandra Vovk in Lara Opeka svoje sodelovanje iz opravičljivih razlogov odpovedali.

»Za priprave v Saarbrücknu sem se odločila zato, ker naše igralke potrebujejo močnejše, hitrejše in bolj natančne žogice. Tega jim žal doma ne morem omogočiti, tu pa so v tem obdobju tudi igralke iz Francije, Anglije, Kazahstana in Japonske ter seveda vsi igralci Saarbrückna, vključno z Darkom Jorgićem. Dobrih in močnih nasprotnikov nam za trening ne manjka, upam, da bomo to znali izkoristiti. Za zdaj dekleta lahko samo pohvalim,« je povedala Vesna Ojsteršek, selektorica slovenske ženske reprezentance, ki bo po vrnitvi iz Nemčije s svojimi izbrankami nadaljevala pot v Novo Gorico.

»V Novi Gorici se bomo treningom pridružile popoldne, dopoldne pa bo z mladinkami in kadetinjami treniral Miroslav Tokić. V soboto in nedeljo se nam bo pridružil še kondicijski trener Sašo Ogrizovič, kar bomo pomeni, da bomo namiznoteniškim treningom dodali še kondicijske. Priprave, ki za mladinske in kadetinje ne bodo prav dolge, bomo končali v ponedeljek, bodo pa zato toliko bolj intenzivne,« je še dodala Vesna Ojsteršek.

Na priprave v Novo Gorico so vabljene: Nuša Kadiš, Enya Moltara, Polona Horvat, Blazka Harkai, Kim Kastelic, Ema Crnkovic, Lana Slatinšek, Katarina Lešnjak in Zoja Žolek, žal pa ne bo Tjaše Novak in Žive Dogar, ki imata prav tako opravičljive razloge.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh